Hoofdsponsor

Carriere blog

Interview Bedrijven- en Instellingendagcommissie!

Thea Vogelzang
26 januari 2022

Wil jij deelnemen aan het grootste recruitment evenement van Noord-Nederland? Kom dan naar de Bedrijven- en Instellingendag op vrijdag 11 februari. Tijdens dit digitale evenement krijg jij de kans om in contact te komen met meer dan 30 kantoren, bedrijven en instellingen. De Bedrijven- en Instellingendagcommissie is ondertussen druk bezig met het treffen van de voorbereidingen. In dit interview maak jij kennis met de commissieleden en zullen wij je meer vertellen over het evenement. 

Kunnen jullie jezelf voorstellen? 

Ik ben Daan, 21 jaar oud en zit in het derde jaar van de bachelor Nederlands Recht. Als voorzitter van de Bedrijven- en Instellingendagcommissie mag ik dit jaar ons mooie evenement in goede banen leiden. Dit doe ik uiteraard samen met mijn commissieleden. Concreet ben ik erg druk met het bewaren van het overzicht, het voorzitten van onze vergaderingen, het opstellen van het draaiboek en het onderhouden van het contact met onze sprekers. Al met al heb ik een ontzettend veelzijdige functie en hoef ik in ieder geval niet bang te zijn dat ik mij in de aanloop naar de Bedrijven- en Instellingendag ga vervelen. 

Ik ben Thijs, 21 jaar oud en ik zit in in mijn derde jaar van de bachelor, met als afstudeerrichting Fiscaal Recht. Als penningmeester controleer ik of de uitgaven binnen de begroting passen en ben ik chef-techniek op de BID zelf. Dit betekent dat ik als penningmeester niet alleen maar met geld en dergelijke bezig ben, waardoor mijn functie in ieder geval niet saai is!

Mijn naam is Sanne en ik ben 20 jaar oud. Ik zit momenteel in het derde jaar van de bachelor IT-recht. Samen met Bas vorm ik het acquisitieduo van de BID. Wij zijn verantwoordelijk voor het onderhouden van het contact met de kantoren, bedrijven en instellingen. Wij zijn eigenlijk de tussenpersonen tussen de kantoren en de studenten. Wat ik het leukste en meest leerzame vind aan onze functie is dat je elke dag nauw contact hebt met de recruiters door middel van bellen en mailen. 

Ik ben Bas, 21 jaar oud en ben nu derdejaars rechtenstudent, met de afstudeerrichting Notarieel Recht. Ik vorm, samen met mijn acquisitiemaat Sanne, het acquisitieduo van de BID. Mijn functie bestaat hoofdzakelijk uit het contact tussen commissie en kantoren. Het acquisitieduo moet je als het ware zien als een ‘doorgeefluik’ vanuit de commissie naar kantoren en vice versa. Een van de leukere aspecten van mijn functie vind ik het contact leggen met mensen die ik nog niet ken en nog belangrijker, dit contact onderhouden.

Ik ben Lisa en ik ben 22 jaar oud. Ik zit op dit moment in mijn derde jaar van de bachelor en doe de afstudeerrichting IT-recht. Ik zit samen met Puck in het vormgevingsduo van de BID. Wij zijn verantwoordelijk voor de promotie van de BID, het contact met de deelnemers en het maken van het BID-boek. Sinds dit jaar heeft de BID een eigen Instagram dus zijn wij druk bezig met het maken van content. 

Mijn naam is Puck, ik ben 20 jaar oud en kom uit Groningen. Ik zit nu in mijn derde jaar van de richting Nederlands recht. Ik ben onderdeel van het vormgevingsduo. De taken die hierbij komen kijken is onder andere het promoten van de BID via bijvoorbeeld onze eigen Instagram en de verantwoordelijkheid over het contact met de deelnemers. Het is een erg leuke functie waar je veel je creativiteit in kwijt kan. 

Uit welke onderdelen bestaat de Bedrijven- en Instellingendag?
Daan: De dag bestaat in feite uit vier onderdelen. Naast het plenair gedeelte kan je deelnemen workshops, individueel in gesprek gaan met de aanwezige kantoren, bedrijven en instellingen en meer te weten komen over deze partijen tijdens de banenmarkt. Tijdens het plenair gedeelte zullen onze sprekers, aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, bruikbare tips geven voor het bouwen aan een succesvolle loopbaan. De workshoprondes worden ingevuld door de kantoren, bedrijven en instellingen. Bij deze workshops krijg je de kans om in een interactieve setting samen met de deelnemende partijen naar jouw voorkeur een bepaalde casus te tackelen of de nodige handvaten voor het starten van jouw carrière te ontvangen. Wanneer je wordt uitgekozen voor een individueel gesprek, krijg je de mogelijkheid om één op één met een van de deelnemende partijen te zitten. Hier kan je al je prangende vragen stellen en nóg meer te weten komen over de partij die figuurlijk tegenover je zit. Tenslotte wordt de dag afgesloten met een banenmarkt. Op deze banenmarkt zal je gedurende een aantal rondes met een groepje studenten een aantal partijen naar jouw voorkeur afgaan. Hier krijg jij de kans om in een iets minder formele setting meer te weten te komen over het reilen en zeilen van de kantoren, bedrijven en instellingen. 

Wie zijn de sprekers tijdens het plenair gedeelte?
Thijs: Tijdens het plenair gedeelte zullen er drie sprekers zijn. Onze voorzitter Daan opent het plenair gedeelte met een welkomstwoord om vervolgens de microfoon door te geven aan journalist en presentator Frénk van der Linden. Hij zal zich voorstellen en daarna bij wijze van een interview in gesprek gaan met advocaat Jeroen Reiziger, die daarbij zal vertellen over zijn studententijd en loopbaan. 

Met welke kantoren, bedrijven en instellingen kunnen studenten kennismaken? 
Vrijdag 11 februari komen er allerlei verschillende kantoren, bedrijven en instellingen naar de BID. Van kleine kantoren tot middelgroot en groot: elk type werkgever is aanwezig. Zowel Zuidas kantoren als niet-Zuidas kun jij ontmoeten. Er zullen voornamelijk advocatenkantoren deelnemen, maar daarnaast willen we de studenten juist ook kennis laten maken met de andere kanten die je op kan gaan na je studie. Denk aan niet-advocatuur zoals de FIOD, de juristenafdeling van het UMCG, het OM en het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Voor ieder wat wils dus! Check hier welke kantoren, bedrijven en instellingen aanwezig zijn. 

Stellingen, dilemma’s en meer…

De kleur van de BID is net als JFV rood
Puck: Nee, dit is niet waar. Wij hebben ervoor gekozen om de BID de kleur donkergroen te geven. Hierdoor is alles over de BID makkelijk herkenbaar tussen het JFV rood! 

De BID is alleen voor ouderejaarsstudenten 
Bas: False, zo geeft TRIP bijvoorbeeld de Eerstejaarsworkshop speciaal voor eerstejaarsstudenten. Studenten van elke jaarlaag zijn welkom. Tijdens de BID kun je je namelijk oriënteren op alle toekomstmogelijkheden. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen om kennis te maken met werkgevers. De ene student sleept een stage binnen, de andere student gaat naar de BID om kennis te maken met werkgevers. 

Nu de BID digitaal is hoef ik niet zakelijk gekleed te gaan 
Sanne: False, tijdens de workshops, de banenmarkt en (misschien wel) een individueel gesprek, is het erg belangrijk dat je je camera aan hebt en er dus representatief uit ziet voor degene aan de andere kant van de camera. Zo maak je immers een goede indruk!

De banenmarkt is onder het genot van een borrel 
Daan: De banenmarkt valt niet geheel toevallig samen met de vrijdagmiddagborrel. Hier krijg jij de kans om, mits jij hebt aangegeven dat jij hem wilt ontvangen, je borrelpakket samen met de deelnemende kantoren, bedrijven en instellingen te nuttigen. 

Voor deelname aan de BID moet je je cv inleveren 
Lisa: Dit is niet waar! Je hoeft alleen maar je cv in te leveren als je je inschrijft voor de individuele gesprekken. 

Tijdens de BID kun je een stageplek bemachtigen
Thijs: Dit is waar! Tijdens de BID zijn er genoeg mogelijkheden en momenten waarbij je in contact kan komen met verscheidene recruiters van verschillende bedrijven en instellingen. Door in gesprek te gaan met deze recruiters kan het zomaar gebeuren dat je een stageplek bemachtigt!

Waarom moeten studenten zich aanmelden voor de BID? 
Bas: De BID is een uitgelezen kans om je te oriënteren op de arbeidsmarkt en te ontdekken welke richtingen van het recht jou interesseert tijdens een van de vele workshops. Zelf heb ik tijdens voorgaande edities van de BID echt veel geleerd over de verschillende kantoren en duidelijk kunnen kijken welke bij mij past. Enthousiast geworden? Inschrijven kan hier!

Tot wanneer kun je je aanmelden?
Daan: De inschrijvingen van de Bedrijven- en Instellingendag sluiten al op 9 februari, dus schrijf je snel in. De inschrijvingen voor de individuele gesprekken sluiten donderdag 27 januari om 12:00 uur. Waar wacht je nog op? Jij bent aan zet!

Verenigingenweb
Cancel