Informatie

Op vrijdag 7 februari 2020 vindt de Bedrijven- en Instellingendag plaats in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Deze dag zal aanvangen met een plenair gedeelte, waar mr. Frank Visser (bekend van de Rijdende Rechter) een interessante lezing zal geven. Ben jij een rechtenstudent? Laat de toekomst dan op je afkomen en ontdek wat bij jou past. Of je nu eerstejaars- of masterstudent bent: iedereen is welkom! Tijdens dit evenement kun je je oriënteren op de arbeidsmarkt en bijvoorbeeld een stage binnenslepen. Bezoek de verschillende workshops, maak kennis met de kantoren, bedrijven en instellingen en ontdek jouw toekomst! Op deze pagina vind je meer informatie over de sprekers en kun je je inlezen in de aanwezige kantoren, bedrijven en instellingen. Hieronder vind je het dagprogramma:

09:30  Ontvangst

09:45  Eerstejaarsworkshop

10:25  Plenair gedeelte: Discover your Future

11:40  Koffiepauze

12:00  Workshopronde 1

13:00  Lunch

14:00  Workshopronde 2

15:00  Workshopronde 3

16:00  Netwerkborrel op de banenmarkt

19:00  Kennismakingsdiner met advocatenkantoren bij Bistro ’t Gerecht

 

LET OP:

De algemene inschrijvingen sluiten op woensdag 5 februari 2020. 

De inschrijvingen voor de individuele gesprekken en het kennismakingsdiner sluiten op vrijdag 24 januari 2020.  

Tijdens het kennismakingsdiner heb je de mogelijkheid om te dineren met advocatenkantoren in Bistro 't Gerecht. Bij iedere gang zit je bij een ander advocatenkantoor aan tafel en kun je op een informele manier kennis maken en al je vragen stellen. 

 

Ben jij al bekend met MyCareer? Heb jij je profiel al compleet gemaakt? Dan kun je voor slechts €6,50 deelnemen aan dit evenement. Heb je dit nog niet gedaan? Doe dat dan snel, anders kun je geen gebruikmaken van deze korting. Naast deze korting kan je MyCareer-profiel jou helpen bij het kiezen van de, voor jou, juiste workshop. MyCareer matcht jou aan werkgevers die voor jou interessant zijn. Het enige dat jij hoeft te doen, is je profiel compleet maken door middel van 5 stappen. Daarna kun je onder 'Mijn Top 3' zien welke kantoren, bedrijven en instellingen aansluiten bij al jouw wensen! Door middel van een praatje op de banenmarkt kun jij kennis maken met jouw Top 3 werkgevers. Daarnaast is het mogelijk om gedurende de dag een individueel gesprek te voeren met één van de kantoren, bedrijven en instellingen. 

Volg jij het vak JOV2? Voor dit vak is er op vrijdag 7 februari een thuistoets. Deelnemers aan de Bedrijven- en Instellingendag hoeven deze toets niet op dit moment te maken, maar kunnen dit inhalen op vrijdag 14 februari van 15:30-17:00. 

Geen lid van de JFV, maar wil je je wel inschrijven voor de Bedrijven- en Instellingendag? Je bent van harte welkom! Maak hier een account aan voor externen. Het kost je slechts één minuut!

Inschrijven

Sprekers

 • mr. Frank Visser

  Spreker

  Mr. Frank Visser begint na het behalen van zijn middelbare schooldiploma aan de studie Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Hier haalde hij zijn bachelordiploma. Na het behalen van zijn bachelor, ging Frank studeren aan de Vrije Universiteit van Amsterdam waar hij zijn master cum laude afrondde. Na meerdere functies te hebben bekleed binnen de rechterlijke macht en verscheidene overheidsinstanties, is Frank in 1989 begonnen als kantonrechter in Zaandam. Hier bleef hij werken tot juni 2014. Het meest bekend is Frank geworden door zijn bijdrage als televisierechter aan het programma De Rijdende Rechter.

 • mr. Femke Westra

  Dagvoorzitter

  Femke begon na haar rechtenstudie aan de Rijksuniversiteit te Groningen te werken bij Trip Advocaten & Notarissen. Trip is met haar ruim 70 advocaten en notarissen het topkantoor van het Noorden! Trip is vanwege haar omvang één van de grootste advocatenkantoren die actief is in het Noorden van het land. Werknemers bij Trip kunnen zich hierdoor specialiseren in een door hem of haar gewenste richting. Femke is onder meer gespecialiseerd in het arbeidsrecht en het pensioenrecht. Binnen deze vakgebieden wordt Femke veelvuldig gevraagd om juridisch advies te leveren aan diverse klanten.

Kantoren, bedrijven en instellingen

 • Van Doorne

  Van Doorne is een toonaangevend onafhankelijk Nederlands kantoor. Met circa 175 advocaten, notarissen en fiscalisten adviseren wij onze cliënten al bijna 90 jaar. Wij zijn een informele, open organisatie waarin mensen de ruimte krijgen om zichzelf te zijn, initiatieven te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen. Om een vraag vanuit verschillende perspectieven te bekijken, is creativiteit nodig en een open blik. Daarom hechten we aan diversiteit. Dat leidt tot betere oplossingen voor onze cliënten. Als zij succesvol kunnen opereren, hebben wij ons doel bereikt.

  Lees meer

 • Allen & Overy

  Onverwacht is een belangrijk woord bij Allen & Overy. Waarom? De wereld verandert steeds sneller. Dat brengt onverwachte kansen en problemen met zich mee. Onze cliënten willen daarop snel en effectief kunnen reageren. Daarom is bij ons - naast een hoog kwaliteitsniveau - creativiteit erg belangrijk. Onverwachte gebeurtenissen vragen immers om onverwachte oplossingen.

  Lees meer

 • NautaDutilh

  ls je geïnteresseerd bent in de advocatuur, het notariaat of belastingadvies en je je carrière een vliegende start wilt geven, ben je bij NautaDutilh aan het goede adres. NautaDutilh is een internationaal advocatenkantoor met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Londen, Luxemburg en New York. Met meer dan 400 advocaten, notarissen en belastingadviseurs zijn we een van de grotere advocatenkantoren in de Benelux en draaien we mee in de wereldwijde juridische top. En omdat we onafhankelijk zijn, bepalen wij onze eigen koers. Bepaal jij ook je eigen koers en ben je eigenzinnig, innovatief en ambitieus? Dan maken wij graag kennis met je!

  Lees meer

 • Baker McKenzie

  Wanneer je kiest voor een carrière aan de Zuidas, weet je waar je voor kiest. Je gaat jezelf razendsnel ontwikkelen en je grenzen verleggen. Je wilt die extra mile gaan. De voldoening voelen als je alles hebt gegeven. De ontlading wanneer je het succes viert met je collega’s. Hierin verschillen wij niet van al die anderen. Wat ons anders maakt? Wij zijn harde werkers, maar ook een hechte groep collega’s. Je kunt jezelf zijn, wij vinden het bijzonder dat we allemaal verschillen want dat maakt dat we elkaar aanvullen. Wij delen dezelfde interesses en passie voor het vak.

  Lees meer

 • Freshfields Bruckhaus Deringer

  Freshfields Bruckhaus Deringer geldt wereldwijd als één van de meest toonaangevende internationale advocatenkantoren. Cliënten schakelen ons in voor juridische dienstverlening op het allerhoogste niveau. We zijn ambitieus en altijd op zoek naar mensen die niet tevreden zijn met 90% maar juist die extra stap willen zetten voor het beste resultaat. Uiteraard met een gezonde dosis relativeringsvermogen en ‘sense of humour’. Daarnaast verwachten wij dat je onder meer flexibel, stressbestendig en creatief bent, maar ook over een ‘global mindset’ beschikt. Ons favoriete selectiecriterium is dan ook: ‘excellent, and not too serious’.

  Lees meer

 • AKD

  AKD is een van de grootste onafhankelijke kantoren van de Benelux. We bestaan uit een hecht team van bevlogen advocaten, notarissen en belastingadviseurs. Stuk voor stuk aanpakkers en teamspelers. Met een no-nonsense mentaliteit en passie voor hun vak. Jij werkt graag in teamverband, met collega’s en cliënten. Bij een kantoor met korte lijnen, heldere taal en een efficiënte aanpak. Zo doen wij dat bij AKD.

  Lees meer

 • CMS Law

  CMS is één van de grootste advocatenkantoren ter wereld. 1000 partners. 4500 juristen. 42 landen. 74 vestigingen. Wij zijn voortdurend op zoek naar talent. Het is onze ambitie om onze positie door groei verder uit te bouwen. Wij helpen onze cliënten bij het realiseren van hun ambities en dat doen wij ook voor jou. CMS – Your World First.

  Lees meer

 • Nysingh Advocaten - Notarissen

  Nysingh is een full service advocaten- notarissen kantoor en een hoogwaardige juridische dienstverlener voor bedrijven, instellingen en overheid. Vanuit Apeldoorn, Arnhem, Utrecht en Zwolle werken 100 specialisten voor cliënten. Wij bedienen cliënten in het hele land, zijn thuis in Europa en bovendien wereldwijd vertegenwoordigd door het TAGLaw netwerk. Onze juristen hebben de kennis en ervaring die nodig is om elke juridische uitdaging aan te gaan. Omdat juridische vragen zelden beperkt blijven tot één rechtsgebied, werken de specialisten van Nysingh hecht samen. Die intensieve samenwerking stimuleert niet alleen je persoonlijke ontwikkeling maar stelt ons in staat snel en slagvaardig op te treden.

  Lees meer

 • Damsté Advocaten - Notarissen

  Dagelijks werken we met meer dan honderd specialisten aan de meest uiteenlopende vragen van onze cliënten. Gedreven specialisten vanuit verschillende expertises werken nauw met elkaar samen en halen zo het beste in zichzelf en elkaar naar boven. We geven jou de vrijheid om jezelf te ontwikkelen en kansen voor jezelf te creëren. Of het nu gaat om je vakkennis verder te verdiepen of een nieuw rechtsgebied in de markt te zetten: we helpen je graag op weg!

  Lees meer

 • Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

  Wij zijn Pels Rijcken. Met 290 kantoorgenoten delen we de mentaliteit om dagelijks op het hoogste niveau te presteren. Stimuleren we elkaar het beste uit onszelf te halen en stellen we het belang van de cliënt centraal. Bij Pels Rijcken realiseren we ons dat de waarheid nooit ééndimensionaal is. Dat zaken die ogenschijnlijk strijdig zijn soms dicht bij elkaar liggen. Dat er tegengestelde belangen zijn maar ook gemeenschappelijke. Juist in een maatschappij die complexer en meer verweven is dan ooit. Wat ons onderscheidt binnen de wereld van advocatuur en notariaat, is onze bestuurlijk politieke antenne. We begrijpen hoe het is om te werken met complexe belangen. Met uiteenlopende wensen van diverse stakeholders. We weten dat context telt. En dat een onafhankelijke juridische blik het verschil maakt.

  Lees meer

 • Stellicher

  Werken bij Stellicher, dat is werken in een team van ijzersterke juridische specialisten. Die houden van duidelijke taal, van korte lijnen en van rendement. Die hun ervaring, hun creativiteit en hun goed ontwikkelde beoordelingsvermogen inzetten om juridische obstakels uit de weg te ruimen, onder alle omstandigheden. En in dat team… is plek voor jou. Stellicher advocaten is een ondernemend advocatenkantoor in Arnhem. Met advies en juridische procedures staan we onze cliënten bij. Ondernemers die waarderen dat juridische kennis wordt gecombineerd met een zakelijke en praktische blik. Voor maatwerk met persoonlijk contact. Dat doen we met veel kennis, expertise én plezier.

  Lees meer

 • Ministerie van Justitie en Veiligheid

  Het ministerie van Justitie en Veiligheid zorgt voor de rechtsstaat in Nederland, zodat mensen in vrijheid kunnen samenleven, ongeacht hun levensstijl of opvattingen. Justitie en Veiligheid werkt aan een veiliger en rechtvaardiger samenleving door mensen rechtsbescherming te geven en waar nodig in te grijpen in hun leven. Soms is dat een ingrijpende maatregel, soms worden nieuwe perspectieven geopend. Altijd zijn het ingrepen die alleen Justitie en Veiligheid kan en mag doen. Recht raakt mensen.

  Lees meer

 • Openbaar Ministerie

  Bij het OM werken rond de 5000 professionals aan de veiligheid in Nederland. Advocaten-generaal, officieren van justitie en assistent-officieren geven leiding aan het strafrechtelijk onderzoek en werken daarbij nauw samen met de politie en andere ketenpartners. Naast advocaten-generaal en officieren werken er bij het OM ook mensen met een administratieve functie, beleidsmedewerkers, juridische specialisten, HRM adviseurs, communicatie adviseurs, informatiespecialisten en bijvoorbeeld IT'ers.

  Lees meer

 • ARAG

  ARAG is meer dan een verzekeraar. ARAG is een allround juridisch dienstverlener waar ruim 600 mensen werken, verspreid over de locaties Leusden, Rotterdam, Roermond en Amsterdam. Onze juristen helpen en adviseren particulieren en ondernemers. Als veelzijdig juridisch dienstverlener en specialist in rechtsbijstand, maakt ARAG deel uit van de ARAG Groep. Een wereldwijde speler met vestigingen in vijftien Europese landen, de Verenigde Staten en Canada.

  Lees meer

 • Dommerholt Advocaten

  Omdat we bij Dommerholt Advocaten de business van ons klanten begrijpen en kennen, zijn we in staat om snel en efficiënt de juridische problemen van onze klanten op te lossen. Onze oplossingen zijn pragmatisch, creatief en efficiënt. We regelen de zaak waar het kan en procederen waar het moet. Dat waarderen onze klanten en daarom komen ze bij ons terug. We zijn gevestigd in Noordoost Nederland, onze advocaten werken verspreid over 5 vestigingen waardoor we steeds dichtbij de klant opereren.

  Lees meer

 • Houthoff

  Houthoff is een onafhankelijk, toonaangevend Nederlands advocatenkantoor, gevestigd in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Londen en New York en heeft vertegenwoordigers in Houston en Singapore. Onze 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs werken continu samen om ervoor te zorgen dat we er voor onze klanten zijn wanneer ze ons het meest nodig hebben. We helpen hen vooruit op kritieke momenten met praktische oplossingen voor complexe juridische problemen.

  Lees meer

 • DLA Piper

  Kom je bij ons werken, dan krijg je meteen 8000 collega’s in meer dan 40 landen. Binnen DLA Piper heerst een cultuur van ambitie, ondernemerschap en verantwoordelijkheid. Die waarden zitten in de genen van de organisatie en zijn ook bepalend voor onze snelle groei. Dat geeft je ook de gelegenheid om je eigen stempel te drukken en mee te bouwen aan de cultuur van ons kantoor. Door de samenwerking met onze collega’s wereldwijd heeft DLA Piper van nature een internationale kijk op juridische vraagstukken en leer je om te adviseren vanuit een brede scope. Uiteraard kun je eenvoudig beschikken over alle kennis en ervaring die er bij alle DLA Piper kantoren aanwezig is.

  Lees meer

 • HVG Law

  Bij HVG Law doen wij zaken op het hoogste niveau, waarbij kwaliteit, creativiteit en cliëntgerichtheid voorop staan. Ook hechten wij veel waarde aan transparante communicatie en zijn wij bereid een stap extra te zetten voor onze cliënten. Bij HVG Law begrijpen we hoe belangrijk een goede samenwerking is met collega’s, cliënten en andere belanghebbenden. Daarom zoeken we bij HVG Law mensen die relaties kunnen bouwen. Mensen die in staat zijn om motivatie, enthousiasme en betrokkenheid te kweken bij anderen die net als zij uitmuntend willen presteren.

  Lees meer

 • Trip Advocaten & Notarissen

  Trip (tachtig juristen, drie vestigingen) heeft tot ver buiten Noord-Nederland een uitstekende reputatie als juridisch dienstverlener. Werken bij Trip betekent vanaf dag één samen met je collega's de uitdaging aangaan om de beste oplossing te vinden en al doende een steeds betere jurist te worden. Voor je het weet krijg je je eigen dossiers en sta je in de rechtszaal.

  Lees meer

 • Loyens & Loeff

  Loyens & Loeff is een onafhankelijke dienstverlener, gespecialiseerd in juridisch en fiscaal advies aan ondernemingen, financiële instellingen en overheden. De intensieve samenwerking tussen advocaten, belastingadviseurs en notarissen maakt Loyens & Loeff uniek in de Benelux en Zwitserland. Daarnaast is Loyens & Loeff vertegenwoordigd in de belangrijkste financiële centra van Europa, Azië en de Verenigde Staten.Bij Loyens & Loeff zoeken we niet alleen talentvolle professionals, maar bovenal gemotiveerde mensen met duidelijke ambities. We zijn geen werkgever waar je je persoonlijkheid hoeft uit te schakelen zodra je ’s ochtends je computer aanzet. Zo divers als onze mensen zijn, zo delen ze hun gedrevenheid, ambitie en focus op het behalen van resultaten. In hun werk én daarbuiten.

  Lees meer

 • De Brauw Blackstone Westbroek

  De Brauw. Een advocatenkantoor dat met cliënten mee de wereld overgaat en ze helpt, waar zij ook actief zijn. Onze advocaten, fiscalisten en notarissen zijn op hun best als ze werken aan multidisciplinaire internationale zaken die ertoe doen. Dit gebeurt in brede teams en met een helder doel: cliënten op hoog niveau adviseren op het gebied van corporate, litigation en regulatory. De Brauw legt al 145 jaar de lat hoog als het gaat om kwaliteit, innovatie en ontwikkeling. En daarom zijn we continu op zoek naar nieuwe talenten die ons kunnen versterken en vernieuwen.

  Lees meer

 • Lexence

  Onze advocaten en notarissen zijn specialisten, scherpe denkers die concrete adviezen geven. Bij Lexence geen dikke dossiers, maar strakke deals. Geen chique namen op de gevel, maar partners die met beide benen op de grond te staan. Wij zoeken ondernemende juristen die klaar zijn, voor het echte werk. Ben jij er klaar voor?

  Lees meer

 • Stibbe

  Bij Stibbe werken circa 350 juristen, verdeeld over kantoren in Amsterdam, Brussel, Luxemburg, Dubai, Hong Kong, Londen en New York. Ben jij ambitieus, open, creatief en wil je er vol voor gaan? Bij Stibbe pak je ook pro bono zaken op en gebruiken wij jouw kennis en onze ervaring voor diverse maatschappelijke belangen. Stibbe behartigt de belangen van vele cliënten. Achter de schermen, maar ook in het volle licht van de publiciteit. Dat doen we al meer dan 100 jaar, sinds de oprichting aan het Rokin in Amsterdam.

  Lees meer

 • Norton Rose Fulbright

  Norton Rose Fulbright is een internationaal advocatenkantoor. Wij hebben meer dan 3.800 advocaten en 54 kantoren, waaronder 11 in de Verenigde Staten. Norton Rose Fulbright staat daarmee in de top 10 van grootste kantoren wereldwijd. Wij geven juridische adviezen aan toonaangevende internationale ondernemingen, financiële instellingen en overheden. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in de Rembrandt Toren in Amsterdam. In Amsterdam kun je jouw loopbaan starten binnen een van de volgende secties: Banking, Corporate, Employment, Energy, Infrastructure, Litigation and Dispute Resolution, Notarial Services en Tax.

  Lees meer

 • Dirkzwager

  Samenwerken, ondernemerschap, kennis delen, vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling in een prettige woon- en werkomgeving. Dirkzwager legal & tax, topspeler in juridische dienstverlening op hoog niveau. De grootste juridische (ca. 130 juristen) dienstverlener buiten de Randstad. Dat doen we in een fijne omgeving waarbij samenwerking het sleutelwoord is. Wij zijn actief op veel rechtsgebieden en werken vooral voor grote en middelgrote bedrijven, instellingen en overheden. Gedreven, innovatief en toekomstgericht dat is wat bij ons hoort.

  Lees meer

 • PlasBossinade Advocaten en Notarissen

  PlasBossinade advocaten en notarissen is een toonaangevende juridische dienstverlener in Noord-Nederland. Door onze klantgerichte winnaarsmentaliteit weten wij relaties langdurig aan ons te binden. Wij verdiepen ons in de klant en zijn branche en zoeken altijd naar heldere, in de praktijk werkzame oplossingen. Daarnaast informeren wij klanten en andere relaties regelmatig pro-actief over voor hen belangrijke zaken en regelgeving. Zo leggen wij de relatie tussen recht en realiteit.

  Lees meer

 • Raad van State

  De Raad van State heeft twee belangrijke taken. De Afdeling advisering is onafhankelijk adviseur van regering en parlement over wetgeving en bestuur. De Afdeling bestuursrechtspraak is de hoogste algemene bestuursrechter vanhet land. Er werken zo’n 600 mensen, onder wie ruim 60 staatsraden en 250 veelal jonge juristen. Werken bij de Raad van State betekent verdieping: zowel vakinhoudelijk als op het gebied van persoonlijke groei. Als pas afgestudeerd jurist volg je bij de directie Bestuursrechtspraak een opleidingstraject om specialist te worden in het bestuursrecht. Je werkt onder begeleiding van een senior jurist en begint meteen met je eigen zaken. Zo heb je direct invloed op het eindresultaat. Na gemiddeld drie jaar behandel je complexe zaken zelfstandig.

  Lees meer

 • Univé Rechtshulp

  Als rechtshulpverlener heb je je eigen dossierpraktijk. Toch werk je ook nauw samen met je collega’s van je team. Als je werkt bij ons Klant Contact Centrum heb je een adviesfunctie. Je helpt klanten telefonisch, via chat en via e-mail. En je maakt dossiers aan die door onze back-office teams worden behandeld. Onze teams zijn onderdeel van onze afdelingen. Onze afdelingen zijn weer ingedeeld naar rechtsgebied. Maar als rechtshulpverlener kun je werk doen voor meerdere rechtsgebieden. Kortom, een veelzijdige organisatie waarin je je kunt specialiseren op een rechtsgebied maar waar ook ruimte is voor verbreding.

  Lees meer

 • De Rechtspraak

  We maken onafhankelijk, onpartijdig, integer en professioneel het verschil tussen recht en onrecht, tussen vertrouwen en wantrouwen, tussen recht voor iedereen en het recht van de sterkste. En zo maken we samen leven mogelijk. Of het nu om groot onrecht, klein leed, of schrijnende gevallen gaat, alle betrokken mensen hebben behoefte aan een onafhankelijk oordeel. Een rechter komt tot zo’n oordeel en wordt daarin ondersteund door 7500 gerechtsambtenaren. We zijn de enige organisatie in Nederland waar rechters hun verantwoordelijke taak kunnen uitoefenen. Samen werken we aan een rechtvaardige maatschappij. We zijn traditioneel en modern tegelijk, wat zorgt voor de mooiste uitdagingen op de werkvloer.

  Lees meer

 • De Haan Advocaten & Notarissen

  De Haan Advocaten & Notarissen is een kantoor met ambitie. In drie decennia evolueerde het kantoor van eenmansstrafrechtpraktijk naar één van de grootste juridische dienstverleners van ons land. We hebben met onze 160 medewerkers en 90 advocaten en notarissen een vaste plek verworven in de Top-20 van de grootste fullservice advocaten- en notarissenkantoren van het land (Stand van de Advocatuur).

  Lees meer

 • Van Benthem & Keulen

  Van Benthem & Keulen mag rekenen tot de top 20 grootste kantoren van Nederland en is winnaar van 2 Computable Awards. Met het winnen van deze prestigieuze ICT Awards laat Van Benthem & Keulen zien één van de voorlopers in Legal Tech-oplossingen te zijn. Van Benthem & Keulen staat voor transparantie, toegankelijkheid en topkwaliteit. Al bijna 80 jaar lang. Wij zoeken de dialoog met de markt en onze cliënten. Onze 90 juridische professionals koppelen top juridische dienstverlening aan innovatie en kennisdeling. Ze luisteren eerst, vragen door om daarna pas te adviseren. Anno 2019 noemt de markt deze aanpak de nieuwe standaard. Wij noemen het een wezenlijk kenmerk van onze identiteit.

  Lees meer