Hoofdsponsor

Duurzaamheid

Als een van de grootste studieverenigingen van Groningen vinden wij het belangrijk om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en het goede voorbeeld te geven wat betreft duurzaamheid.

Sinds het collegejaar 2019-2020 is duurzaamheid een groot onderdeel van de JFV. Tijdens de Goede Doelenavond van 2019-2020 hebben we €2316,- opgehaald voor Work with Nature, waardoor zij nu 828 m2 Costa Ricaans regenwoud kunnen beschermen. In het jaar 2020-2021 haalden wij bijna €2000 op voor The Ocean Cleanup. De JFV is atlijd bezich met verduurzaming. We blijven dan ook elk jaar projecten en activiteiten organiseren om ons hier voor in te zetten. 

Ook het afgelopen jaar heeft de JFV zich in hoge mate beziggehouden met duurzaamheid en die lijn zetten we natuurlijk voort! Ondanks dat de rechtenstudie van origine uit veel ouderwets lezen bestaat en rechtenstudenten over het algemeen veel papier gebruiken, hanteren we een streng printregime om ons papiergebruik laag te houden. Wat geprint moet worden doen wij natuurlijk zo duurzaam mogelijk. Zo plant Groenprint.nl bijvoorbeeld bomen ter compensatie van onze posters. Zo kan je zonder schuldgevoel de JFV Evenementenposter ophalen op de JFV Studiewinkel! Daarnaast bieden wij steeds meer vegetarisch eten aan op evenementen. Probeer op de BID dus eens een vega-kroket en help zo mee aan het verduurzamen van de JFV. Verduurzaming kan ook ongemerkt plaatsvinden. Zo wordt de JFV Studiewinkel warm gehouden door groene stroom en kan jij hier je duurzame tabjes, markers en pennen ophalen. Daarnaast vind je in de JFV Studiewinkel tegenwoordig onze Boekenhoek, waarbij in ruil voor een van jouw oude (gebruikte) leesboeken, een nieuw leesboek mee kan nemen! Ook vind je tegenwoordig onze eigen gemaakte collegeaantekening en uittreksels niet meer in onze winkel, maar geheel gratis op onze website! Door deze (en nog heel veel andere) stappen te zetten, heeft de JFV over het jaar 2021-2022 het label Zilver mogen ontvangen van de Green Office van de RUG. Dit label hopen wij in de aankomende jaren te behouden, nu duurzaamheid elk jaar een belangrijk speerpunt is binnen de JFV. 

Vind jij duurzaamheid ook belangrijk en doe je graag met ons mee? Volg ons dan op Instagram (@jfvgroningen) om op de hoogte te blijven van verschillende tips & tricks. 

Of heb je misschien een goede tip voor ons? Mail deze gerust naar jfv@jfvgroningen.nl.

Verenigingenweb
Cancel