HoofdsponsorTrip logo

Duurzaamheid

Als een van de grootste studieverenigingen van Groningen vinden wij het belangrijk om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en het goede voorbeeld te geven wat betreft duurzaamheid.

Sinds het collegejaar 2019-2020 is duurzaamheid een groot onderdeel van de JFV. Tijdens onze Goede Doelenavond hebben we €2316,- opgehaald voor Work with Nature, waardoor zij nu 828 m2 Costa Ricaans regenwoud kunnen beschermen. De JFV heeft over het jaar 2019-2020 het label Brons ontvangen van de Green Office. Hier zijn wij erg trots op! 

Ook het afgelopen jaar heeft de JFV zich in hoge mate beziggehouden met duurzaamheid en die lijn zetten we natuurlijk voort! Ondanks dat de rechtenstudie van origine uit veel ouderwets lezen bestaat en rechtenstudenten over het algemeen veel papier gebruiken, hanteren we een streng printregime om ons papiergebruik laag te houden. Wat geprint moet worden doen wij natuurlijk zo duurzaam mogelijk. Zo plant Groenprint.nl bijvoorbeeld bomen ter compensatie van onze posters. Zo kan je zonder schuldgevoel de JFV Evenementenposter ophalen op de JFV Studiewinkel! Daarnaast bieden wij steeds meer vegetarisch eten aan op evenementen. Probeer op de BID dus eens een vega-kroket en help zo mee aan het verduurzamen van de JFV. Verduurzaming kan ook ongemerkt plaatsvinden. Zo wordt de JFV Studiewinkel komend jaar warm gehouden door groene stroom en voorzien van duurzame tabjes, markers en pennen. Met deze stappen heeft de JFV over het jaar 2020-2021 het label Zilver ontvangen van de Green Office! Dit label hopen wij in de toekomst te behouden.   

Vind jij duurzaamheid ook belangrijk en doe je graag met ons mee? Volg ons dan op Instagram (@jfvgroningen) om op de hoogte te blijven van verschillende tips & tricks. 

Of heb je misschien een goede tip voor ons? Mail deze gerust naar jfv@jfvgroningen.nl 

Verenigingenweb
Cancel