Hoofdsponsor

Vacature Studentstage Allen & Overy

Allen & Overy

Focus
Arbeidsrecht, Bestuursrecht, Civiel recht, IT-recht, Insolventierecht, Milieurecht, Staatsrecht, Strafrecht, Aansprakelijkheidsrecht, Huurrecht, Mededingingsrecht, Europees recht, Intellectueel Eigendomsrecht, Ondernemingsrecht, Vastgoed, Tax, Corporate, Procespraktijk, Aanbestedingsrecht, M&A, Verzekeringsrecht, Arbitrage , Banking & Finance
Sector
Advocatuur
Locaties Nederland
Amsterdam

Functiebeschrijving

Een stage lopen is misschien wel de beste manier om kennis te maken met de advocatuur, het notariaat of de fiscaal juridische praktijk. Door in de praktijk mee te werken kom je met alle facetten van het vak in aanraking. Een leerzame ervaring dus en na afloop kun je goed beoordelen of het vak, het kantoor en de mensen je aanspreken.

Wij zijn het gehele jaar door op zoek naar student-stagiaires.

Studentstage

Als student-stagiaire ben je twee maanden actief lid van een praktijkgroep naar keuze. Na een introductieprogramma van twee dagen ga je direct aan de slag met het echte werk. Je schrijft adviezen, levert processtukken aan, doet jurisprudentie- en literatuuronderzoek en gaat mee naar zittingen en cliëntbesprekingen. Je deelt een kamer met een ervaren advocaat en wordt op sociaal vlak begeleid door een enthousiaste advocaat-stagiair. Voor begeleiding op inhoudelijk vlak krijg je een speciaal getrainde mentor toegewezen. Tijdens je tussentijdse beoordeling kun je je eigen wensen te kennen geven en na twee maanden volgt de eindbeoordeling en krijg je een leerzaam rapport mee naar huis. Een goede beoordeling betekent tevens een verkorte procedure naar advocaat-stagiair. Daarnaast worden je kosten voor het openbaar vervoer door ons betaald, ontvang je een vergoeding voor een gezonde lunch en verzorgen wij de vrijdagmiddagborrel. Ook ben je uiteraard welkom bij leerzame lezingen en activiteiten als het medewerkersweekend en het kerstfeest.

Scriptiestage

Je kunt ook kiezen voor een scriptiestage van drie maanden. Je werkt dan twee maanden mee in de praktijkgroep van jouw keuze en vervolgens krijg je een maand de gelegenheid om je scriptie te schrijven bij ons op kantoor.

Kantoor

Wij zijn een internationaal advocatenkantoor dat stevig is geworteld in de Nederlandse markt. Ons kantoor biedt hoogwaardige juridische dienstverlening aan (beursgenoteerde) grote en middelgrote ondernemingen, financiële instellingen, overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties. Vanuit het monumentale pand aan de Apollolaan in Amsterdam beoefenen zo’n 190 bevlogen advocaten, notarissen en fiscalisten de nationale en internationale rechtspraktijk.

Profiel

-    Laatste jaar bachelor- of masterstudent.

-    Civiel effect (of je bent van plan dit te behalen).

-    Aantoonbare juridische interesse.

-    Gedreven, enthousiast en leergierig.

-    Een ambitieuze teamspeler.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Upload dan je cv, motivatiebrief, cijferlijsten (middelbare school, bachelor en master), scriptie en eventuele stagebeoordelingen via onze website www.werkenbijallenovery.nl.

Vragen

Voor vragen kan je altijd contact opnemen met Danique Harberink via Nina Snoeck via nina.snoeck@allenovery.com of +31645635281.

Verenigingenweb
Cancel