Hoofdsponsor

TRIP Advocaten Notarissen

Website
https://trip.nl/werken-bij/studenten/
Focus
Ambtenarenrecht, Arbeidsrecht, Bestuursrecht, Civiel recht, Economisch strafrecht, IT-recht, Insolventierecht, Milieurecht, Staatsrecht, Aansprakelijkheidsrecht, Gezondheidsrecht, Huurrecht, Mededingingsrecht, Europees recht, Intellectueel Eigendomsrecht, Personen- en familierecht, Vastgoed, Corporate, Procespraktijk, Erfrecht, Aanbestedingsrecht, M&A, Verzekeringsrecht, Banking & Finance
Sector
Advocatuur, Notariaat
Locaties Nederland
Groningen, Regio Noord-Nederland
Bedrijfsomvang
50 - 100

Over TRIP Advocaten Notarissen

Over TRIP Advocaten Notarissen

Als een van de oudste kantoren van Noord-Nederland is TRIP Advocaten Notarissen een begrip in de regio. Al meer dan acht decennia lang en inmiddels met ruim tachtig talentvolle en ambitieuze advocaten en notarissen. Ons kantoor ondersteunt en adviseert overheden, zorg- en onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven, en bestuurders en ondernemers.

Praktisch advies

Onze dienstverlening is gebouwd op onze pragmatische aanpak. Bij ons geen lange theoretische beschouwingen, maar praktische adviezen waar onze opdrachtgevers direct mee aan de slag kunnen. 

Daarbij staat het onderhouden van een betekenisvolle, persoonlijke en duurzame werkrelatie met onze cliënten voorop. We hechten aan een informele werkcultuur waarbinnen iedereen zichzelf kan ontplooien. Zijn dit kernwaarden die jou aanspreken en wil je meewerken in de praktijk bij TRIP? Dat kan!

Studentstage

Een studentstage bij TRIP biedt jou een mooie manier om erachter te komen hoe het is om straks als advocaat of kandidaat-notaris te werken. Want je wilt toch graag weten hoe het eigenlijk is om op een advocaten- en notariskantoor te werken, welke werksfeer bij jouw persoonlijkheid past en welke specialisatie jouw voorkeur heeft.

Wij bieden je de mogelijkheid om twee maanden lang met ons mee te lopen. Een kijkje in de keuken waarbij je ervaart hoe het er bij TRIP aan toegaat.

Voor wie?

Eind bachelor- en masterstudenten Nederlands recht en notarieel recht kunnen twee maanden stagelopen op onze vestigingen in Groningen en Leeuwarden. Je woont gesprekken bij met cliënten, gaat mee naar een zitting of bent aanwezig bij het passeren van een akte. Maar je wordt ook actief betrokken. Zo voer je ondersteunende werkzaamheden uit, zoals onderzoek naar wetgeving of jurisprudentie, of het opstellen van adviezen of concepten. Uiteraard kun je daarvoor de betreffende dossiers inzien. Je krijgt opdrachten in uiteenlopende rechtsgebieden en dossiers van verschillende soorten opdrachtgever. Zo kun je ontdekken welk rechtsgebied of welke praktijk je het beste ligt.

Je wordt begeleid door een advocaat of kandidaat-notaris met een aantal jaren ervaring en je werkt samen met verschillende stagiairs en medewerkers. Uiteraard ben je van harte welkom bij lunchbijeenkomsten en kantooruitjes. Zo kunnen we elkaar ook van een andere kant leren kennen. Voor niets gaat natuurlijk de zon op. Natuurlijk hoort hier een stagevergoeding bij.

TRIP is ook te volgen via de website, LinkedIn-pagina en Instagram-pagina.

Interesse?

Heb je interesse in een studentstage bij TRIP? Stuur dan een motivatiebrief per e-mail met je curriculum vitae en ongeschoonde cijferlijst naar Anne Engelage (a.engelage@trip.nl).

Student-medewerker

Van tijd tot tijd heeft TRIP vacatures voor studenten die naast hun studie graag in de advocatuur of het notariaat willen werken. Als student-medewerker ben je één dag per week werkzaam in een ondersteunende functie. Denk hierbij aan ondersteuning van het secretariaat advocatuur en notariaat, de afdeling bedrijfsadvisering of de bibliotheek. Ook zijn er af en toe vacatures voor juridisch inhoudelijke werkzaamheden. Bekijk onze openstaande vacatures voor de actuele mogelijkheden.
Een open sollicitatie sturen mag natuurlijk ook (c.dewilde-vandijk@trip.nl (advocatuur) / t.haandrikman@trip.nl (notariaat).

Solliciteren na je studie?

Heb je je studie inmiddels afgerond en wil je solliciteren? Stuur dan je motivatiebrief, vergezeld van je cv en ongeschoonde cijferlijst naar Joris Bonjer (j.bonjer@trip.nl), tel.nr.: 06-53765840.

Verenigingenweb
Cancel