Hoofdsponsor

Het belang van oriëntatie op de arbeidsmarkt

Het belang van oriëntatie op de arbeidsmarkt

Sjoerd Talitsch
03 november 2023

Het is en blijft vaak een ver-van-je-bedshow: de aRbEiDsMaRkT. Wellicht ben je hier nog totaal niet mee bezig, of je hebt een tijd geleden als uitprobeersel een LinkedInprofiel aangemaakt waar je nu eindeloos bestookt wordt door recruiters die jou als nieuwe aanwinst willen. Door de vele mogelijkheden die de rechtenstudie biedt, kan het lastig zijn doelen te stellen voor de toekomst. Het is echter wel erg belangrijk dat je enig idee hebt waar je naartoe aan het werken bent. 

Ten eerste is de Bachelor Rechtsgeleerdheid een enorm brede opleiding. Veel studenten beginnen aan rechten omdat ze niet per se een idee hebben wat ze anders moeten doen en stromen dan ook regelmatig door naar het bedrijfsleven. Zelfs voor de studenten die juridisch actief blijven, liggen vele paden open, zoals de advocatuur, bedrijfsjuridische ondersteuning of bij de overheid. 

Ten tweede stellen werkgevers vaak een aantal extracurriculaire eisen aan je opleiding. Zo wordt het gewaardeerd als je bij een rechtswinkel hebt gewerkt of commissie-ervaring hebt opgedaan tijdens je studie. MyCareer is een ideale manier om jezelf op de hoogte te stellen van de extracurriculaire eisen die jouw beoogde werkgever aan je CV stelt. Neem dan ook snel een kijkje via jfvgroningen.nl/mycareer!

Tot slot gaat het betreden van de arbeidsmarkt niet vanzelf. Het is heel nuttig bepaalde vaardigheden, zoals gespreksvoering en netwerken, te oefenen voordat je maandelijkse inkomen hier afhankelijk van is. De JFV organiseert verschillende evenementen om je hierop voor te bereiden, zoals de Skills Week (eind november). Lees je hier in over de week en alle andere faciliteiten die de JFV jou biedt!

De bedoeling van dit blog is niet je bang te maken voor de toekomst, maar wellicht wel om je even wakker te schudden. Zit jij aan het eind van je bachelor of al in je master? Oriënteer je op alle potentiële werkgevers; jouw mogelijkheden zijn eindeloos!

Verenigingenweb
Cancel