Hoofdsponsor

Het carrièrejaar

Het carrièrejaar

Hidde Faber
04 november 2022

Het begin 

 

De tentamenweken zijn inmiddels in volle gang en de UB en het Harmoniegebouw zijn weer volledig bezet door de rechtenstudenten. Ondanks de drukke periode wil ik toch samen met jullie het carrièrejaar aftrappen en jullie meenemen door het jaar heen. 

JFV Carrière staat in het teken van de drie carrière pijlers: oriënteren, praktiseren en netwerken. Al deze facetten zul je afzonderlijk en soms in combinatie tegenkomen tijdens de verschillende evenementen die worden georganiseerd.

Om het jaar goed te beginnen zal de JFV beginnen met een CvCheck. Je hebt dan de mogelijkheid je cv te laten controleren door professionals, zodat je met zelfvertrouwen je cv kan opsturen naar kantoren. Een goed cv is van belang als je wilt gaan solliciteren voor een stage of voor een werkstudentschap. Daarnaast bestaat er vaak de mogelijkheid bij de carrière evenementen van de JFV om jezelf in te schrijven voor een individueel gesprek. Dit doe je door je cv achter te laten. Ben je nog niet helemaal zeker over je cv? Schrijf je dan vooral in voor de check! 

In de week van 12 december tot en met 16 december vindt de Skills Week plaats. In deze week kan jij je soft skills verbeteren. De week bestaat uit verschillende onderdelen en op elke dag kun jij een andere soft skill verbeteren! De pijler praktiseren komt hier in de verschillende dagen weer duidelijk terug. Zo zul je workshops kunnen bijwonen waar kantoren het bijvoorbeeld hebben over solliciteren, onderhandelen en pleiten. 

Vervolgens wordt de Bedrijven- en Instellingendag georganiseerd op vrijdag 10 februari 2023. Dit is het grootste recruitment event van Noord-Nederland. Tijdens de BID heb jij de mogelijkheid om in contact te komen met meer dan 30 kantoren, bedrijven en instellingen! Bij de BID komen de pijlers oriënteren en netwerken weer duidelijk terug. Je kan jezelf als student oriënteren middels de verschillende workshops. Verder kan je tijdens de banenmarkt netwerken met eventuele toekomstige werkgevers. 

De JFV gaat dit jaar met de Legal Experience weer een mooie reis maken. Naast een onvergetelijke reis biedt de LEX ook veel carrièremogelijkheden aan. Zo ga je met een groep van 30 ouderejaarsstudenten, 8 kantoren bezoeken door het hele land. Dit is een unieke kans om een keer als student een kijkje te nemen in de keuken van de advocatuur en te proeven van verschillende bedrijfsculturen. Een ontzettend leuke en bijzondere kans dus om jezelf als student te oriënteren op toekomstige werkgevers.

Tot slot organiseert de JFV op donderdag 11 mei 2023 de Recruitment Tour. Dit is een evenement waarbij je eerst in Amsterdam een advocatenkantoor gaat bezoeken met medestudenten. Vervolgens zul je met dit kantoor en je medestudenten naar een restaurant gaan, om daar te dineren. Tijdens dit diner schuiven ook nog drie andere kantoren uit de buurt aan. Dit is dus de uitgelezen kans om je netwerk skills op de proef te stellen!

Voor de eerstejaarsstudenten is het altijd lastig te kiezen welke richting je op gaat. Daarom organiseren wij voor jullie het Eerstejaarssymposium. Tijdens dit symposium zul je kennismaken met de verschillende richtingen, zodat jij een goed afgewogen keuze kan maken. 

Heb je nu of door het jaar heen nog carrière gerelateerde vragen? Schroom dan niet om deze te stellen. Dit kan je doen, door te appen naar 050-3635783. Elke vrijdag zullen wij dan jouw vragen beantwoorden. 

De JFV wil jou in ieder geval een heel mooi en succesvol jaar toe wensen en wij hopen jou daarbij te helpen! 

Verenigingenweb
Cancel