Hoofdsponsor

Skills Event 2021

Skills Event 2021

Katja Lenting
26 maart 2021

Op donderdag 15 april 2021 organiseert de Carrièrecommissie de vijfde editie van het Skills Event. Dit jaarlijkse evenement wordt dit jaar in een digitaal jasje gestoken. De Carrièrecommissie heeft hun uiterste best gedaan om ook online ervoor te zorgen dat jij in een middag alles leert omtrent solliciteren. Hoe valt jouw CV op? Welke informatie kan niet ontbreken in een motivatiebrief? En hoe kom je het beste uit de verf bij een sollicitatiegesprek? Een glansrijke carrière krijg je niet zonder slag of stoot, maar door je aan te melden voor dit evenement heb jij al een stap in de goede richting gezet.

Oud-minister van Justitie en Veiligheid Winnie Sorgdrager zal de middag aftrappen met een verhaal over haar loopbaan en over hindernissen die zij is tegengekomen bij het opbouwen van haar carrière. Tijdens de workshoprondes komen bovenstaande thema’s aan bod: het opbouwen van een goed CV, het schrijven van een motivatiebrief, presentatieskills om jezelf zo goed mogelijk uit de verf te doen komen en tot slot E-Assessment training. Deze training bestaat uit een voorbereiding op een capaciteiten- en persoonlijkheidstest, hetgeen je vaak moet afleggen bij een sollicitatie.  Hieronder zal ik de workshops nader toelichten.

Workshop Damsté: Sollicitatiegesprekken voeren         
Damsté leert jullie op het Skills Event de fijne kneepjes van het vak. Wat zijn bijvoorbeeld de gedragsregels tijdens het voeren van sollicitatiegesprekken naar bijvoorbeeld een studentstage, masterclass of jouw droombaan? De workshop wordt gehouden door twee ervaren collega’s: Anne Harperink, manager personeel en organisatie en Charlotte Geels, een van hun arbeidsrechtspecialisten. Beiden geven praktische tips over de do’s en dont’s bij het solliciteren. En of je nu via Zoom of Teams solliciteert of je verschijnt live voor jouw gesprekspartners, een gedegen voorbereiding is 90% van een succesvol sollicitatiegesprek!  Met name het onderdeel sollicitatiegesprek zal uitvoerig worden toegelicht met diverse praktijkvoorbeelden, maar ook wat de rechtspositie  van jou als sollicitant is en hoe je een op maat gesneden brief kunt schrijven zal aan bod komen. Kortom een leuke, inspirerende en interactieve workshop die je niet mag missen!

Workshop Kennedy van der Laan: Praktisch adviseren ”De kunst om de essentie te vangen”
Bij Kennedy Van der Laan bedrijven ze de kunst om de essentie te vangen: vanuit een brede blik op mens, maatschappij en business-context – met diep specialistische juridische kennis – toewerken naar een pragmatisch en ‘to the point’ advies. Een manier van kijken die je kunt toepassen tijdens een student-stage, maar die ook van meerwaarde zal zijn in jouw verdere juridische carrière.

Workshop Bird & Bird: Sollicitatietraining
Jij weet het zeker! Je hebt die droombaan gevonden en bent vastberaden om te solliciteren. Maar hoe scoor jij die stage/baan?
Tijdens deze sollicitatietraining nemeemt Bird & Bird jou mee door het gehele sollicitatieproces (van CV, motivatiebrief tot gesprek) en geven ze tips & tricks om jouw sollicitatie zo succesvol mogelijk te maken. Zij besteden hierbij aandacht aan het opstellen van je CV, jouw persoonlijke visite kaartje en proberen je goed voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. Na afloop van de workshop is er ook nog de gelegenheid om je CV te laten checken door hun recruiters.

Workshop Dentos: CV-training
Het thema van deze workshop is ‘overtuigingskracht’. We zullen jou de mogelijkheid geven om Dentons beter te leren kennen en kennis te maken met onze collega’s. Daarbij geven we een CV-training en leren we jou relevante gesprekstechnieken die jou helpen bij het opbouwen van jouw loopbaan!

E-assessmenttraining
Steeds vaker vraagt een werkgever sollicitanten om een e-assessment te doen, waarbij je intellectuele vaardigheden worden gemeten. Zo’n assessment bestaat vaak uit een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest. Zeker als je nog nooit eerder een assessment hebt gedaan, is het fijn om voorbereid te zijn, zodat je in de toekomst vol vertrouwen je assessment tegemoet gaat! In een assessment-training leer je de tips en tricks om goed voorbereid te beginnen aan een assessment. De workshop wordt verzorgd door Hellotest.

Bovendien is er de mogelijkheid tot een individueel gesprek met een kantoor naar jouw keuze. De dag zal worden afgesloten met een etiquettediner. Tijdens dit diner krijg je de kans om alles te leren over tafeletiquette en ontvang je een gratis driegangenmenu! Meld je snel aan voor de deadline op dinsdag 13 april.

Tot dan!

 
Verenigingenweb
Cancel