Hoofdsponsor

Carrièretips in coronatijd

Carrièretips in coronatijd

Katja Lenting
19 oktober 2020

De coronacrisis heeft impact op alle facetten van de maatschappij en helaas heeft het ook invloed op het vinden van een baan. Het lijkt alsof alles stil staat. De onzekerheid die de crisis met zich mee brengt, brengt ook minder vacatures en minder benadering van recruiters mee. Stageplekken van vorig jaar schuiven door naar aankomend jaar, maar er komen geen nieuwe plekken vrij.

Hoewel in het voorgaande een sombere waarheid schuilt, is de realiteit toch rooskleuriger. De wereld staat niet stil, maar denkt vooruit. Juist nu is er tijd om te oriënteren op de banenmarkt en verder te kijken dan het beroep waar je je sinds het begin van je studie op vast hebt gepind. Ik deel met jullie vijf carrièretips om stappen te maken in je carrière, óók in coronatijd.

  1. Oriënteren, oriënteren, oriënteren

Fysiek kennismaken met kantoren is lastig aangezien je alleen noodzakelijke reizen door het land mag maken. Maak daarom kennis met kantoren, bedrijven en instellingen op een digitale wijze! Woon Masterclasses bij van Stibbe, doe mee met de Young Talent Class van Van Doorne of luister naar de Studentenpodcast van Loyens & Loeff. Er zijn genoeg digitale mogelijkheden en deze mogelijkheden blijven groeien.

Houd onze mailings in de gaten als je op de hoogte wil blijven van dergerlijke digitale evenementen.

Daarnaast kun je via deze link ontdekken welke werkgever perfect bij jou past, en welke werkgever naar jou op zoek is. Het invullen van dit MyCareer-profiel duurt maar een paar minuutjes en je weet direct welke kantoren en bedrijven je in de gaten moet houden!

Daarnaast is het belangrijk om tijdens je zoektocht naar carrièremogelijkheden ook andere werkvelden en rechtsgebieden te overwegen waar je voorheen niet naar om had gekeken. Er zijn namelijk functies waar nu juist meer mensen worden aangenomen. Denk bijvoorbeeld aan de sector IT; kantoren investeren door het vele thuiswerken steeds vaker in een digitale infrastructuur. Hier liggen banenkansen.

  1. Nevenactiviteiten en ontwikkeling

Ga op zoek naar een juridisch bijbaantje die je vanaf huis kan doen. Denk aan een rechtswinkel of andere juridische hulpverlening. Daarnaast kun je je extra tijd die je nu thuis hebt gebruiken om je persoonlijke ontwikkeling aan te pakken! De kans is groot dat een recruiter in de toekomst tijdens een sollicitatie vraagt: ‘wat heb jij gedaan in coronatijd?’. Maak indruk met je antwoord door je bereidheid tot persoonlijke ontwikkeling en je werkethiek te tonen!

  1. LinkedIn-profiel updaten (of aanmaken)

Zoals kort genoemd bij de eerste tip verschuift de interactie tussen student en kantoor van fysiek naar digitaal. Het is daarom belangrijk dat je online goed vindbaar bent, en als je gevonden wordt dat je profiel er strak ziet en up-to-date is. Eerste indrukken zijn het belangrijkst! Laat je profiel opvallen door een professionele foto van jezelf in te stellen. Voeg je recente werkervaring toe en zorg dat de skills die jij beheerst goed zichtbaar zijn op je profiel. Maak vandaag een goede indruk en wees morgen de eerste die gebeld wordt voor een openstaande vacature. 

Nog geen LinkedIn-profiel? Je kan een LinkedIn-profiel nooit vroeg genoeg aanmaken! Ga tijdens het studeren door er even voor zitten en begin alvast met connecties maken. Je online netwerk uitbreiden is namelijk een uitstekende manier om op een gemakkelijke wijze stappen in je carrière te maken.

  1. Curriculum Vitae pimpen

Afgezien van je ervaring op je CV updaten is het belangrijk dat je CV er op esthetisch vlak goed uitziet. Uit onderzoek is gebleken dat recruiters gemiddeld in 7 seconden je CV doorkijken [1]. Het is dus belangrijk dat je CV er strak uitziet! Ga eens een middag ervoor zitten of schakel een professional in om je CV mooi vorm te geven.

  1. Alumni Vragenbank

Benieuwd hoe het is om als advocaat of notaris te werken bij een klein of groot kantoor? Vraag het onze alumni hier! Onze alumni zijn meer dan bereid om je vragen te beantwoorden om je de juiste werkgever te laten kiezen.

Het is stressvol als je carrièrepad onzeker is geworden, of als je niet weet hoe je je carrière kan kickstarten in deze tijd. Deze tips helpen je (digitale) zoektocht naar carrièremogelijkheden te laten slagen. Onthoud: de wereld staat niet stil, dus blijf ook zelf niet stilzitten!

 
 
 
 
Verenigingenweb
Cancel