Hoofdsponsor

Solliciteren via Skype

Solliciteren via Skype

Alisa Stoetman
29 april 2020

Wil je volgend jaar stage lopen of begin je met werken? De kans is groot dat je sollicitatie hiervoor de komende tijd via Skype zal plaatsvinden. Om je gesprek soepel te laten verkopen is een goede voorbereiding essentieel. In deze blog vind je 8 tips voor je sollicitatie waardoor jij straks een goede indruk achterlaat!

  1. Profiel up to date

Zorg voor een 'normale' gebruikersnaam en upload een goede, bij voorkeur zakelijke foto van jezelf. Verder is het handig om je zoekinstellingen op Skype na te gaan, zodat je zeker weet dat de werkgever je makkelijk kan vinden.

  1. Internetverbinding

Zorg dat je goede internetverbinding hebt. Niets is vervelender dan wegvallen halverwege je gesprek of vragen maar half meekrijgen. Als je weet dat je internetverbinding slecht is, kun je altijd je 4G gebruiken. Zo weet je zeker dat er niets fout kan gaan!

  1. Belichting

Voor je gesprekspartner is het erg fijn als je gezichtsuitdrukkingen goed te zien zijn tijdens het sollicitatiegesprek. Ga dus op een lichte plek in je huis zitten of zorg voor goede verlichting. Dit kun je natuurlijk vooraf goed testen.

  1. Dresscode

Ook al zit je thuis achter je bureau; het is gepast om je voor je sollicitatie te kleden zoals je dit ook zou doen bij een gesprek op kantoor. Vermijd bovendien felle kleuren en drukke prints, die komen vaak niet mooi over op beeld. Kortom: dress to impress!

  1. Lichaamstaal

Juist doordat je voor je laptop of pc zit is het belangrijk om te letten op je lichaamstaal. Zit rechtop en zorg ervoor dat de bovenste helft van je lichaam goed te zien is.  

  1. Omgeving

Zorg voor een rustige achtergrond. Stel bovendien je familie of huisgenoten op de hoogte van je gesprek, zodat er zo min mogelijk achtergrondgeluid te horen is en er niemand achter je langs loopt. Met Skype kun je bovendien je achtergrond vervagen, mocht je dit nodig vinden.

  1. Oogcontact

Probeer niet naar jezelf op je scherm te kijken, maar in je webcam. Op deze manier maak je oogcontact en toon je interesse in je gesprekspartner. Kijk daarnaast uit met het raadplegen van je aantekeningen. Je denkt misschien dat de ander dit niet direct opmerkt tijdens het gesprek, maar niets is minder waar.

  1. Koptelefoon/ oortjes

Door een koptelefoon of oortjes te gebruiken is omgevingsgeluid minder goed te horen en ben je zelf ook vaak beter te verstaan. Oortjes zijn het fijnst, omdat een koptelefoon ook af kan leiden voor je gesprekspartner.

 
 
Verenigingenweb
Cancel