Hoofdsponsor

Heb jij nevenactiviteiten op je cv?

Heb jij nevenactiviteiten op je cv?

Anne Ringelink
27 maart 2019

Uit een onderzoek van Magnet.me is gebleken dat werkgevers twee keer zoveel waarde hechten aan nevenactiviteiten dan aan goede cijfers in de bachelor. Als rechtenstudent zal het je dan ook niet onbekend voorkomen dat je er niet alleen meer komt met een goede cijferlijst. Waar je ook komt krijg je flyers over het doen van een commissie, bestuursjaar of jaar in de medezeggenschapsraad van de universiteit. Maar wat is er zo leuk aan het organiseren van activiteiten naast je studie?

Je kan natuurlijk braaf al je studiejaren uitzitten en vervolgens aan het werk gaan, maar hoe leuk is het om je naast je studie in te zetten voor activiteiten voor je medestudenten. Je hebt zelf vast wel eens meegedaan aan een leuke, sportieve of juist studiegerelateerde activiteit, door studenten georganiseerd, speciaal voor jou. Door het organiseren van verschillende activiteiten ontwikkel je jezelf en laat je zien dat je bereid bent om meer te doen dan alleen de standaard taken die bij de studie komen kijken. Daarnaast ontmoet je veel nieuwe mensen. Wanneer je net van de middelbare school komt, is het toch heel anders om geen klas meer te hebben. Door bijvoorbeeld het doen van een commissie leer je zo veel meer mensen kennen, die je ook weer tegenkomt in de collegebanken. Win-win situatie dus: je maakt nieuwe vrienden en doet meteen connecties op voor als je straks de arbeidsmarkt op gaat.

Waarom zou je activiteiten naast je studie willen doen?

Er zijn zo veel rechtenstudenten, velen afgestudeerd met een cijfer rond de zeven gemiddeld. Juist met nevenactiviteiten kan je je onderscheiden van de gemiddelde student. Je laat zien dat je houdt van een uitdaging, ambitie hebt en genoeg sociale vaardigheden bezit. Voor werkgevers is dit aantrekkelijk, omdat je zeker weet dat iemand een team-player is.

Wat kan je allemaal doen?

Bij bijna iedere studie- of studentenvereniging is het mogelijk om een commissie te doen. Daarnaast kan je je op iedere universiteit ook inzetten voor je medestudent in de medezeggenschapsraad. Wil jij liever mensen bijstaan op het gebied van rechtshulp? Wie weet is dan een jaar je inzetten voor de rechtswinkel iets voor jou. Twijfel je of deze nevenactiviteit goed bij je past? Loop gewoon eens langs de vereniging of het bedrijf waar je graag iets aan wilt toevoegen. Dit lijkt misschien spannend, maar dit komt alleen maar positief over.  

Druk je stempel op de JFV

Ook de JFV is weer opzoek naar nieuwe commissieleden. Lijkt jou het leuk om bijvoorbeeld het congres, het eerstejaarssymposium of de Bedrijven- en Instellingendag te organiseren? Kom dan eens langs op het JFV Hok om met ons te kletsen over wat je allemaal kan doen.

Verenigingenweb
Cancel