Hoofdsponsor

Secties

Secties

Anne Ringelink
17 januari 2019

Om te bepalen of je überhaupt graag in de advocatuur wilt werken, dan wel bij een groot of klein kantoor, in de Randstad of juist liever daarbuiten, blijft een lastige keuze. De beste manier om erachter te komen wat bij jou past, is door een stage te gaan lopen. Veel advocatenkantoren bieden de mogelijkheid om een student-stage te doen. Deze stage duurt vaak maar acht weken, waardoor je je in korte tijd bij veel kantoren kan oriënteren. Zodra je hebt bepaald bij welk kantoor je graag een kijkje in de keuken wilt gaan nemen, moet je de sectie kiezen waarop je dat wilt gaan doen. Bij sommige kantoren wordt er zelfs gebruikgemaakt van een sectiewissel, waardoor je in acht weken op twee secties kan meekijken! Perfect om te proeven hoe het er binnen de verschillende secties aan toe gaat.

Voor welke sectie kies je dan uiteindelijk? Bij de kleine en middelgrote kantoren is de keuze vaak niet reuze. Je hebt je keuze dan vaak al gebaseerd op de niche van het kantoor. Bij een groot Zuidaskantoor zijn er daarentegen veel secties, wat de keuze behoorlijk lastiger maakt. Welk recht behoort tot welke sectie? Welke vakken pas ik toe op welke sectie? Waar ligt mijn voorkeur?

Ligt jouw voorkeur bij ondernemingsrecht? Vind je het interessant om cliënten te adviseren op het gebied van overeenkomsten en veel te procederen voor de rechter? Dan is wellicht de sectie Litigation iets voor jou. Houd jij je liever bezig met het arbeidsrecht, ontslagprocedures of de rechten en plichten van een pensioengerechtigde? Neem dan eens een kijkje op de sectie Employment.

Op de sectie Corporate/Mergers & Acquisitions verdiep jij je vooral in fusies en overnames van middelgrote en grote ondernemingen. Bij de sectie Banking & Finance begeleid je de kantoren niet bij de overnames, maar juist bij het financiële plaatje. Je adviseert over financieringstransacties, verzekeringen en aansprakelijkheid.

Vond jij Europees recht een leuk vak? Wie weet is de sectie Competition dan iets voor jou. Op deze sectie handhaaf jij het mededingingsrecht. Wordt een van jouw cliënten verdacht van kartelvorming of is er sprake van een doorzoeking door de Autoriteit Consument en Markt? Dan sta jij je cliënt bij in deze procedure.

Ben je meer geïnteresseerd in fiscaal recht? Dan is de sectie Tax misschien iets voor jou! Je houdt je bezig de advisering en begeleiding van transacties als algemene fiscale bezigheden.

Benieuwd geworden naar het lopen van een student-stage? Kijk eens tussen de vacatures welke stage mogelijkheden er zijn!

Verenigingenweb
Cancel