Hoofdsponsor

Terug van weggeweest: JFV CarrièreSpeltips!

Terug van weggeweest: JFV CarrièreSpeltips!

Olivia van Rikxoort
16 september 2017

Het zal je niet zijn ontgaan dat JFV CarrièreBoard een nieuwe website heeft. En nu je hier dan toch bent, kijk vooral even rond! Hier vind je kantoorprofielen, vacatures, sollicitatietips, recruitmentevenementen en bovenal: MyCarrièreBoard! Via blogs zal je op de hoogte gehouden worden van alles dat je moet weten over de recruitmentwereld als rechtenstudent.

Misschien ben je eerstejaarsstudent en ben je nog aan het oriënteren, of misschien zit jij al wel in je masterfase en weet je precies wat je wilt. Hoe dan ook zal je ergens in je studie wel met de handen in het haar hebben gezeten. Wat wil ik later worden? Hoe kom ik daar? Hoe bereid ik me voor? Als antwoord op deze bekende vragen heeft JFV CarrièreBoard jou de afgelopen jaren van JFV CarrièreSpeltips voorzien. Deze waardevolle tips mochten natuurlijk niet verloren gaan met de komst van de nieuwe website. Daarom vind je hieronder een overzicht van alle tips die de afgelopen jaren voorbij zijn gekomen. Doe er je voordeel mee!

JFV CarrièreSpeltip 1: Maak een profiel aan op MyCarrièreBoard! Log in met je JFV account en maak in 5 stappen je profiel compleet. Je competenties, bedrijfsvoorkeuren en cijfers worden door ons systeem gematcht aan bedrijven en kantoren. Op deze manier kom je erachter welk kantoor, bedrijf of instelling het beste bij jou past.

Volg een carrièrepad dat bij jou past!

JFV CarrièreSpeltip 2: Wees voorzichtig met wat je op social media zet! Recruiters gebruiken social media om je te screenen. Zorg ervoor dat je online uitstraling in orde is. Ben je bewust van wat je foto’s en uitlatingen over jou zeggen. Daarnaast is je LinkedIn profiel belangrijk, dus zorg dat deze up-to-date en volledig is. Presenteer jezelf goed, want dit is vaak een eerste indruk voor een recruiter.

JFV CarrièreSpeltip 3: Stel een goed CV op! Een CV is jouw persoonlijke marketingtool waarin jij jezelf kan verkopen. Maar hoe schrijf je een goed CV? Wat moet erin komen te staan? Sommige dingen kun je beter weglaten op je CV, andere dingen moet je juist noemen. Lees hier meer over het opstellen van een goed CV.

JFV CarrièreSpeltip 4: Volg een carrièrepad dat bij jou past en laat je niet afleiden door je studiegenoten. Vergelijk jezelf niet met de rest, maar doe waar je goed in bent en wat jij leuk vindt!

JFV CarrièreSpeltip 5: Neem deel aan carrièrebeurzen. Zo heeft Groningen de Bedrijven- en Instellingendag op 9 februari 2018. Maar ook andere steden organiseren soortgelijke evenementen. Het is een laagdrempelige manier om je te oriënteren en om in contact te komen met werkgevers. Wees niet bang om een slechte indruk te maken, want het feit dat je er überhaupt bent laat toekomstige werkgevers al zien dat je een serieuze, ambitieuze student bent!

It's not the grades you make, but the hands you shake

JFV CarrièreSpeltip 6: Wees creatief en wees origineel als het op solliciteren aankomt. Recruiters krijgen stapels met CV's en brieven binnen, als jij jezelf op een originele wijze profileert, maak je veel meer kans op een goede baan of stage!

JFV CarrièreSpeltip 7: “It’s not the grades you make, but the hands you shake”. Dit komt erop neer dat het erg belangrijk kis om de juiste mensen te kennen. Ga eens naar een netwerkborrel en doe contacten op waar je je hele carrière iets aan hebt!

JFV CarrièreSpeltip 8: Ben je geïnteresseerd in de advocatuur? Ga op tijd beginnen met stage lopen! Het geeft je een veel beter beeld van hoe het werk dat je tijdens je studie denk te ambiëren, in de praktijk wordt uitgevoerd. Werkgevers zijn dan ook eerder geneigd om iemand aan te nemen die al een kijkje in de keuken heeft genomen, dan om iemand aan te nemen die dat nog niet gedaan heeft.

JFV CarrièreSpeltip 9: Ga het gesprek aan met recruiters! Alhoewel dit misschien logisch klinkt zijn er toch een hoop mensen die dat te weinig doen. De recruiters zijn degene die studenten selecteren voor een sollicitatiegesprek op basis van de kwaliteiten die zij belangrijk vinden. Voor elke recruiter (en dus voor elk kantoor!) is dit net weer even anders. De één vindt cijfers heel belangrijk, de ander hecht meer waarde aan extracurriculaire activiteiten. Daarnaast weten ze, als je met hen het gesprek aangaat, ook wie je bent. Dit kan je voordeel opleveren als je solliciteert voor een plek als advocaat-stagiaire, voor een student-stage of voor een businesscourse. Dus kom uit de schaduw en ga het gesprek aan!

Verenigingenweb
Cancel