HoofdsponsorTrip logo

In Casu de Podcast

De JFV brengt vier keer per jaar haar eigen Juridisch Magazine In Casu uit! Hierin lees je verschillende interessante artikelen over het betreffende thema. Ook wordt er vier keer per jaar In Casu de Podcast uitgebracht, waarbij een spreker je meer vertelt over het thema van die editie! 

In de eerste aflevering van de In Casu de Podcast van dit seizoen is een gesprek met burgemeester Koen Schuilling en politiechef Frank Smilda opgenomen. Het thema van deze editie van het magazine is ‘Georganiseerde misdaad’. In het gesprek komen zowel de problemen rondom de drugscriminaliteit als andere knelpunten voor, waarin de samenwerking tussen deze heren helder wordt uitgelegd. Beluister de podcast hier.

In de tweede aflevering van de In Casu de Podcast van dit seizoen is een gesprek met advocaat Romme Varkevisser opgenomen. Het thema van deze editie van het magazine is ‘Milieurecht’.  Meneer Varkevisser is gespecialiseerd in een zeer aaneensluitend rechtsgebied, namelijk het energierecht. Aan bod komen zaken als energieleveranciers, stijging van energieprijzen en de gevolgen voor consumenten. Beluister de podcast hier of kijk hem via onderstaande video.

In de derde aflevering van de In Casu de Podcast van dit seizoen is een gesprek met Abdelaziez Pol van Volt Groningen en Marinus Jongman, vice-voorzitter van FNV Young & United, opgenomen. Het thema van deze editie van het magazine is ‘Generatie Y’. Aan bod komt het studiefinancieringsbeleid en meer specifiek de herinvoering van de basisbeurs en de compensatie voor de leenstelsel-generatie. Besluit de podcast hier of kijk hem via onderstaande video. 

In de vierde aflevering van de In Casu de Podcast van dit seizoen is een gesprek met Stijn Könning, advocaat bij Van Benthem & Keulen.  Het thema van de editie van het magazine is ‘De post-pandemische samenleving’. Aan bod komt de medische aansprakelijkheid van ziekenhuizen en zorginstellingen tijdens de pandemie. Kan een ziekenhuis of zorginstelling aansprakelijk worden gesteld? En zo ja, hoe moet dit tijdens de pandemie worden beoordeeld? Beluister de podcast hier of kijk hem via onderstaande video. Daarnaast kan je hier nog een aansluitend interessant artikel lezen over dit onderwerp!

 

 

Verenigingenweb
Cancel