HoofdsponsorTrip logo

De Haan Advocaten & Notarissen

Website
https://www.dehaanlaw.nl/werkenbij
Focus
Ambtenarenrecht, Arbeidsrecht, Bestuursrecht, Civiel recht, Economisch strafrecht, IT-recht, Insolventierecht, Staatsrecht, Strafrecht, Aansprakelijkheidsrecht, Gezondheidsrecht, Huurrecht, Mededingingsrecht, Europees recht, Intellectueel Eigendomsrecht, Ondernemingsrecht, Personen- en familierecht, Vastgoed, Corporate, Procespraktijk, Cassatie en Hoger Beroep, Erfrecht, Aanbestedingsrecht, M&A, Verzekeringsrecht
Sector
Advocatuur, Notariaat
Locaties Nederland
Groningen, Regio Noord-Nederland
Bedrijfsomvang
50 - 100

Over De Haan Advocaten & Notarissen

Algemeen

De Haan Advocaten & Notarissen is een kantoor met ambitie. In drie decennia evolueerde het kantoor van eenmansstrafrechtpraktijk naar één van de grootste juridische dienstverleners van ons land. We hebben met onze 160 medewerkers en 90 advocaten en notarissen een vaste plek verworven in de Top-20 van de grootste fullservice advocaten- en notarissenkantoren van het land (Stand van de Advocatuur).

Onze medewerkers zijn niet bang om durf te tonen en te strijden voor de belangen van hun cliënten. Vol passie en creativiteit wordt iedere dag vanuit acht vestigingen gewerkt. Hoewel onze oorsprong ligt in het noorden van het land, hebben wij ons ook in het midden (Zwolle) en westen (Almere en Schiphol) van het land gevestigd. Zo zijn we altijd dichtbij de cliënt.

Onze opdrachtgevers zijn zeer divers en bevinden zich door heel Nederland: van particulieren en eenmanszaken tot (overheids-)instellingen en bedrijven met meer dan 10.000 werknemers. Door onze moderne manier van werken en communiceren speelt geografische afstand geen enkele rol meer.

Wij zijn op vele manieren trendsettend. Als één van de meest ondernemende kantoren van Nederland staan we midden in de maatschappij en deinzen we niet terug voor complexe zaken. We staan open voor nieuwe invalshoeken en andere benaderingswijzen met een scherpe focus op de wereld, op de regio en op u. In onze filosofie werken we samen mét de cliënt in plaats van voor de cliënt, om het beste resultaat te behalen.

Aanpak

De Haan Advocaten & Notarissen staat bekend als een modern kantoor dat staat voor een persoonlijke aanpak. Hoewel we tot de grote kantoren van Nederland worden gerekend, zijn wij er trots op dat cliënten ons waarderen om onze toegankelijkheid en praktische aanpak. Vanaf het eerste contact steken wij veel tijd en energie in de relatie met onze cliënten. Wij willen u leren kennen, weten wat u beweegt en wat er gebeurt binnen uw organisatie.

Onze medewerkers leveren kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, onder andere door hun jarenlange ervaring en specialistische opleidingen. Zij weten als geen ander samen met u in kaart te brengen welke belangen er spelen, welke strategie het beste is en welke stappen daarvoor moeten worden gezet.

Belangrijke accenten liggen bij ons op kwaliteit, toegankelijkheid, efficiëntie en kostenbeheersing. Ons streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit en uitmuntende dienstverlening komt ook tot uiting in het feit dat wij sinds 2011 beschikken over het ISO:9001 -certificaat.

Intern is een belangrijke rol weggelegd voor kennisontwikkeling. Maandelijks worden er incompany cursussen gegeven door gerenommeerde specialisten op de betreffende rechtsgebieden. Tevens worden regelmatig sprekers uit het bedrijfsleven of het overheidsleven uitgenodigd on hun visie te geven op actuele ontwikkelingen, zodat een en ander ook vanuit een ander perspectief belicht wordt. Dit prikkelt onze medewerkers om niet alleen met een juridische, maar ook met een economische of politiek-bestuurlijke bril naar zaken te kijken.

De Haan Advocaten & Notarissen hanteert in elke zaak een pro-actieve houding en pragmatische aanpak, met een gezonde “drive tot scoren”. Hard op de zaak en gefocust op de beste uitkomst, maar fatsoenlijk op de mens. Een te terughoudende en te traditionele houding past niet bij een verfrissende, moderne en kwalitatief hoogstaande advisering en behandeling van conflicten.

Rechtsgebieden

Vanuit verschillende secties wordt de (commerciële) praktijk uitgeoefend: Arbeidsrecht, Bouwrecht, Huurrecht, Vastgoed,  Ondernemingsrecht, Insolventierecht, Bestuursrecht, Strafrecht en Personen & Familierecht.

Stagemogelijkheden

Studenten die zich in de master fase van de studie bevinden hebben de mogelijkheid om een studentstage te vervullen. De studentstage is bedoeld om kennis te maken met de praktijk van de advocatuur. De werkzaamheden tijdens de studentstage zijn zeer divers:

  • Meegaan naar zittingen
  • Uitzoeken van jurisprudentie op alle rechtsgebieden
  • Gesprekken met cliënten bijwonen
  • Bijwonen van sectie-overleg
  • Bijwonen van incompany trainingen

Tijdens de studentstage word je begeleid door ervaren advocaten. Je stage wordt afgesloten met een evaluatiegesprek waarin je wordt beoordeeld. Wij bieden studentstages aan op onze vestigingen in Groningen, Leeuwarden en Zwolle.

Vacatures

Ieder jaar nemen we een aantal nieuwe advocaat-stagiairs. Advocaat-stagiairs zijn veelal werkzaam op een tweetal rechtsgebieden. Als advocaat-stagiair bij ons word je zo snel mogelijk zelfstandig ingezet. Dit betekent dat je snel je eigen zaken en cliënten krijgt. Onze visie is dat je het vak het beste leert door zelf te procederen en met je voeten in de modder te staan. Natuurlijk onder begeleiding van je patroon. Naast het volgen van je beroepsopleiding ga je deelnemen aan in-company cursussen en trainingen. Ook heb je regelmatig overleg met meer ervaren collega’s om bijvoorbeeld jurisprudentie te bespreken. Na de stage specialiseer je je in een rechtsgebied en volg je vaak een Grotius opleiding.

Sollicitatie

Wil je meer informatie over werken bij ons? Neem contact op met Eveline Kuiper, Personeelsmanager, telefoonnummer: 050  57 57 426/ 06 466 144 80. Ook kun je altijd een open sollicitatiebrief e-mailen, voorzien van je motivatie en cv  naar: vacatures@dehaanlaw.nl. Meer informatie? www.dehaanlaw.nl

Verenigingenweb
Cancel