Hoofdsponsorlogo trip

Trip Advocaten & Notarissen

Website
https://www.triplaw.nl/
Focus
Ambtenarenrecht, Arbeidsrecht, Bestuursrecht, Civiel recht, Economisch strafrecht, IT-recht, Insolventierecht, Milieurecht, Staatsrecht, Aansprakelijkheidsrecht, Gezondheidsrecht, Huurrecht, Mededingingsrecht, Europees recht, Intellectueel Eigendomsrecht, Personen- en familierecht, Vastgoed, Corporate, Procespraktijk, Erfrecht, Aanbestedingsrecht, M&A, Verzekeringsrecht, Banking & Finance
Sector
Advocatuur, Notariaat
Locaties Nederland
Groningen, Regio Noord-Nederland
Bedrijfsomvang
50 - 100

Over Trip Advocaten & Notarissen

Over Trip Advocaten & Notarissen

Trip (tachtig juristen, drie vestigingen) heeft tot ver buiten Noord-Nederland een uitstekende reputatie als juridisch dienstverlener.

Als stagiair of junior werk je onder toezicht van een patroon, maar je werkt ook aan zaken met en voor andere juristen. Je wordt ingedeeld bij een sectie, zodat je je kennis snel kunt verdiepen. Maar je werkt ook in de algemene praktijk en in de andere secties, waardoor je een brede ervaring opdoet. Naast een patroon krijg je een eigen stagebegeleider die je helpt je op alle benodigde vlakken te ontwikkelen.

Werken bij Trip betekent vanaf dag één samen met je collega's de uitdaging aangaan om de beste oplossing te vinden en al doende een steeds betere jurist te worden. Voor je het weet krijg je je eigen dossiers en sta je in de rechtszaal.

Trip trekt jaarlijks zes tot tien stagiairs en junior kandidaten aan.

STUDENT-STAGIAIRS WELKOM!

Loopt je studie naar wens en is de afronding in zicht? Wil je onderhand wel eens weten hoe het er op een notariaat of advocatenkantoor echt aan toe gaat, zodat je straks met een goede voorstelling van zaken aan je carrière kunt beginnen? Je bent welkom om twee maanden als student-stagiair met ons mee te lopen, om alvast te proeven van een beroepsleven als kandidaat-notaris of beginnend advocaat. Dankzij de schaalgrootte en vele specialisaties van onze advocaten- en notarissenorganisatie maak je kennis met alle aspecten van je vak. En met gedreven collega’s die je later nog vaak zult tegenkomen!

Aan de slag als student-stagiair

Student-stagiair bij Trip Advocaten & Notarissen is geen ‘luxebaantje’. Je gaat vol aan de slag met zaken die er echt toe doen. Als derde- of vierdejaars student Nederlands recht en notarieel recht kun je twee maanden stage lopen op onze vestigingen in Groningen, Leeuwarden of Assen. Je woont gesprekken met cliënten bij, gaat mee naar een zitting of bent aanwezig bij het passeren van een akte. Maar je wordt ook actief bij onze werkpraktijk betrokken. Zo voer je ondersteunende werkzaamheden uit, zoals onderzoek naar wetgeving of jurisprudentie, of het opstellen van adviezen of concepten. Uiteraard kun je daarvoor de betreffende dossiers inzien. Je krijgt te maken met opdrachten in uiteenlopende rechtsgebieden en dossiers van verschillende soorten klanten. Zo kun je ontdekken welk rechtsgebied of welke praktijk je het beste ligt.

Elkaar leren kennen

Je wordt begeleid door een advocaat of kandidaat-notaris met een aantal jaren ervaring en je werkt samen met verschillende stagiairs en medewerkers. Uiteraard ben je van harte welkom bij lunchbijeenkomsten en kantooruitjes. Kunnen we elkaar ook van een andere kant leren kennen. En als er zowel professioneel als persoonlijk een klik is, nodigen we je graag uit om te solliciteren naar een functie als advocaat-stagiair of junior kandidaat-notaris.

Stagevergoeding

Je ontvangt dan ook een stagevergoeding van € 578,= bruto per maand. Je stage zal worden afgesloten met een evaluatiegesprek en een schriftelijke beoordeling.

Interesse?

Zit je in de masterfase van je studie en heb je interesse in een stage bij Trip? Stuur dan een motivatiebrief of e-mail met je curriculum vitae en ongeschoonde cijferlijst naar Anne Engelage (a.engelage@triplaw.nl) voor de advocatuur of Tina Haandrikman (t.haandrikman@triplaw.nl) voor het notariaat:

Meer informatie vind je op https://www.triplaw.nl/carriere/studentstage.

Verenigingenweb
Cancel