HoofdsponsorTrip logo

Advocaat-stagiair(e) Financieel- en pensioenrecht

HVG Law

Sector
Advocatuur
Locaties Nederland
Amsterdam, Regio Zuid-Nederland
Vangt aan op
11-05-2021
Duurt tot
11-03-2022

Hoe word jij een HVG Law'yer?
Ben jij (bijna) afgestudeerd en heb jij interesse in Financieel- en Pensioenrecht? Wil jij werken in een plezierige en inspirerende werkomgeving met een open en informele cultuur? Solliciteer dan snel en wie weet word jij onze nieuwe HVG Law’yer!

 Hier herken jij jezelf in

 • Je bent een (bijna) afgestudeerde WO-rechtenstudent met uitstekende studieresultaten.
 • Je hebt ervaring opgedaan met financieel en/of pensioenrecht door middel van stages en/of bijbanen.
 • Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift.
 • Je bent zelfstandig, proactief en je hebt een scherpe blik en een sterk analytisch vermogen.
 • Je bent nauwkeurig.
 • Je bent commercieel gedreven en je staat sterk in je schoenen. Daarnaast ben je communicatief vaardig en weet je de juiste toon te vinden in klantcontact.

 Jouw nieuwe baan en werkplek

 • Met ruim 150 advocaten en (kandidaat-)notarissen behoort HVG Law tot de top van de advocatuur en het notariaat in Nederland. HVG Law biedt hoogwaardig juridische dienstverlening vanuit een brede en multidisciplinaire context. Onze strategische alliantie met EY Tax stelt ons in staat vraagstukken integraal te benaderen; niet alleen juridisch, maar ook financieel en fiscaal.
 • HVG Law opereert op nationale en internationale schaal met kantoren in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en onze Dutch Legal Desks (Donahue & Partners LLP) in de Verenigde Staten (New York, Chicago en San José). We zijn onderdeel van het global EY Law netwerk.
 • HVG Law is voor haar vestiging in Amsterdam op zoek naar een advocaat-stagiair(e) Financieel- en Pensioenrecht.
 • Deze Practice group bestaat uit ruim 20 advocaten die gespecialiseerd zijn in Financieel- en Pensioenrecht. Binnen deze afdeling adviseren advocaten Nederlandse en buitenlandse financiële instellingen zoals banken, betaalinstellingen, verzekeraars, pensioenfondsen, trustkantoren en beleggingsondernemingen over nieuwe regelgeving, vergunningaanvragen, compliance-, governance- en toezichtvraagstukken.
 • De advocaten richten zich op de toepassing van huidige en toekomstige regelgeving geldend binnen Nederland (Wft, Wtt, Wwft) respectievelijk geldend binnen Europa (EMIR, AIFMD, MiFID II/MIFIR) als op internationaal niveau. Daarnaast houden de advocaten zich bezig met het opstellen van contracten, fondsvoorwaarden en andere juridische documenten. Ook adviseren de advocaten binnen deze Practice group (inter)nationale ondernemingen over voornoemde zaken in relatie tot financiële producten, pensioenen en virtuele valuta (zoals Bitcoin).

 Dit zoek jij verder in een baan

 • Een middelgroot advocatenkantoor met advocaten en (kandidaat-)notarissen die actief zijn op alle rechtsgebieden die voor ondernemingen en instellingen relevant zijn.
 • Een plezierige en inspirerende werkomgeving met een open en informele cultuur. Een hecht team waarin hard wordt gewerkt, maar waar ook ruimte is voor sociale activiteiten buiten werktijden. Wij bieden een uitstekende wijze van 'working from home' en wij hebben aandacht voor een goede work-life balance.
 • Een advocatenkantoor waar persoonlijke groei en ambities veel aandacht krijgen. Bij ons staan training en voortgang voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis. Dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt gecoacht en je neemt daarbij zelf de regie over je ontwikkelingsmogelijkheden en kansen.
 • Heb jij interesse of affiniteit met Legal Tech? Dan ben jij bij HVG Law op de juiste plek! Het Future of Law Team levert een bijdrage aan innovaties ten behoeve van HVG Law en haar cliënten.
 • HVG Law kenmerkt zich door passie voor het vak, gezond verstand en gedrevenheid om praktische resultaten voor de cliënten te boeken. Wij bieden de mogelijkheid om daaraan actief mee te werken. Een rol met uitstekende arbeidsvoorwaarden, zeer veel opleidingsmogelijkheden en goede perspectieven.

 Word onderdeel van het HVG Law Team!

Heb je vragen over deze vacature? Neem contact op met Eva van der Laan (Corporate Recruiter) via +316-52465698 of eva.van.der.laan@hvglaw.nl.

Verenigingenweb
Cancel