HoofdsponsorTrip logo

Studenstage

Van Benthem & Keulen

Sector
Advocatuur, Notariaat
Locaties Nederland
Utrecht

Een waardevolle opstap naar de praktijk

Ben je universitair rechtenstudent in de laatste fase van jouw studie? Dan krijg je de kans om bij ons een studentstage te volgen. Wij adviseren om zeer vroegtijdig op een stageplaats te solliciteren vanwege het grote aantal aanvragen en de beperkte beschikbaarheid.

Mentaliteit

Wij gaan ervan uit dat je goede studieresultaten hebt. En dat je meewilt en -kunt in onze mentaliteit. Dat betekent dat je ambitieus bent, actief en sociaal vaardig. En dat je gevoel voor humor hebt. Dat uitdrukkelijk ook. Als dat allemaal klopt, kun je bij ons ervaren hoe het is om op topniveau in de advocatuur te werken.

Brede stage

Bij de brede stage werk je met advocaten van alle praktijkgroepen. Zo krijg je in korte tijd een goed beeld van de advocatuur, van ons kantoor en ontdek je welke rechtsgebieden jou liggen.

Focusstage

Ben je ervan overtuigd dat jouw keuze vaststaat en wil je stage lopen bij één praktijkgroep? Solliciteer dan op een focusstage. Hierdoor krijg je een goed beeld van de alledaagse praktijk binnen het rechtsgebied van jouw keuze en van ons kantoor. Een focusstage is afhankelijk van beschikbaarheid. Vermeld jouw voorkeur bij de sollicitatie.

Meewerken

Tijdens de stageperiode krijg je een vaste begeleider, een advocaat stagiaire die zorgt dat jouw stage soepel verloopt en bij wie je altijd met vragen terecht kunt.
We zetten je in bij het echte werk. Als het kan ga je mee naar zittingen en neem je deel aan besprekingen met onze cliënten. Daarnaast werk je inhoudelijk mee aan zaken: je stelt notities, adviezen en conceptprocesstukken op en doet jurisprudentie- en literatuuronderzoek.

Vakkennis, mensenkennis

Als studentstagiair (brede stage) neem je deel aan de wekelijkse lunches van de verschillende praktijkgroepen. Ook bij een focusstage kun je hier desgewenst aan deelnemen. Tijdens deze lunches bespreken de deelnemers hun nieuwe zaken, recente jurisprudentie en literatuur.

Je bent welkom bij andere vakgerichte en sociale activiteiten van ons kantoor, zoals inhouse cursussen en de wekelijkse kantoorborrel. Verder betrekken we je bij de activiteiten van de Jonge Balie, waaronder de maandelijkse borrel, lezingen, pleitoefeningen en feesten.

Kortom: je krijgt bij ons een stage met inhoud, met een unieke dosis vak- en mensenkennis.

Evaluatie en eindbeoordeling

Tijdens je stage krijg je inzicht in wat er goed gaat en aanwijzingen om je te verbeteren. Na de stage volgt een mondelinge evaluatie en een schriftelijke eindbeoordeling. Als je de stage als vak wilt inbrengen, schrijf je ook een kort stageverslag.

Uitstekende stageregeling

Een stage duurt zes weken en is op fulltime basis. Je ontvangt daarvoor een vergoeding van
€ 750,- bruto. Omdat de studiedruk steeds verder toeneemt, is het in overleg mogelijk om tijdens de stage één vak te volgen. Dit maakt de keuze voor de stageperiode makkelijker en voorkomt dat jouw stage tot studievertraging leidt.

Aanmelden

Meer weten of aanmelden? Stuur of mail jouw vraag of sollicitatiebrief met cv, cijferlijst en beschikbare periode naar Marga Fennema, e-mail margafennema@vbk.nl. Sollicitaties zonder beschikbare periode zullen worden geretourneerd. Geef ook aan naar welk type stage jouw voorkeur uitgaat (focusstage of brede stage).

Wil je op de hoogte blijven van juridische ontwikkelingen en vacatures? Volg ons dan op twitter @VBKnl en schrijf je in voor de Legal Update op www.vbk.nl.

Verenigingenweb
Cancel