HoofdsponsorTrip logo

KienhuisHoving

Website
https://www.kienhuishoving.nl/nl/
Focus
Ambtenarenrecht, Arbeidsrecht, Bestuursrecht, Civiel recht, IT-recht, Insolventierecht, Milieurecht, Staatsrecht, Aansprakelijkheidsrecht, Gezondheidsrecht, Huurrecht, Mededingingsrecht, Europees recht, Intellectueel Eigendomsrecht, Ondernemingsrecht, Personen- en familierecht, Vastgoed, Corporate, Procespraktijk, Erfrecht, Aanbestedingsrecht, M&A, Verzekeringsrecht, Banking & Finance
Sector
Advocatuur, Notariaat
Locaties Nederland
Utrecht, Regio Oost-Nederland
Bedrijfsomvang
100 - 150

Over KienhuisHoving

Als je ervoor kiest om bij KienhuisHoving te werken of er je stage te volbrengen, kom je bij een volwassen en ambitieus kantoor van formaat. Bij KienhuisHoving advocaten en notarissen werken ongeveer 120 medewerkers, waaronder 65 advocaten en (kandidaat-)notarissen. Naast ons kantoor in Enschede, werken wij sinds vorig jaar ook vanuit ons kantoor in Utrecht. Wij werken voornamelijk voor ondernemingen, instellingen en overheden.

Eerst het werk
Bij ons krijg je alle ruimte om professioneel te groeien, te leren én een positie te verwerven.
Niet bij alle grote kantoren krijg je als junior direct de volle mep verantwoordelijkheid. Bij KienhuisHoving wel. We hebben boeiende zaken voor aansprekende klanten en daarin draai je volwaardig mee. Bewijs jezelf en je krijgt de kans een eigen praktijk op te bouwen. Want het gaat ons niet om leeftijd, maar om kwaliteit. Het ver­wondert dan ook niet dat je bij KienhuisHoving jonge mensen kunt aantreffen, die met stip stijgen op de ‘corporate ladder’. Laten we eerlijk zijn: dat vraagt wel om hard werken. Maar nooit voor de vorm, altijd voor de inhoud. En zeg nou zelf, daar is toch niks mis mee?

Na het werk
Hard werken is één, maar we geloven ook in een goede balans tussen werk en ontspanning. Op ons kantoor in Enschede vind je dat in onze bruine kroeg ‘Bouke’s corner’, waar het bijna iedere vrijdagmiddag happy hour is. Naast de reguliere borrels, organiseert de barcommissie jaarlijks een aantal terugkerende aangeklede borrels met buffet en drankproeverijen.

Bovendien organiseren wij onder andere personeelsuitjes, de familiedag en het kerstfeest. Onze collega’s doen regelmatig gezamenlijk mee aan de nodige sportieve activiteiten in de omgeving, zoals de Enschede marathon en de Singelloop.

Daarnaast vind je volop gezelligheid in studentenstad Enschede. Uitgaan, terrasjes en restaurants, bioscoop en theater, voor een bruisend centrum zit je ook in Enschede helemaal goed.

Wij beschikken over een ingericht appartement, gelegen op het terrein van de Universiteit Twente. Op ongeveer 15 minuten loopafstand van ons kantoor en goed te bereiken met het openbaar vervoer. Tijdens je stage kun je kosteloos gebruik maken van het appartement.

Utrecht
Sinds juli 2019 werken wij ook vanuit Utrecht en sinds oktober 2020 hebben wij een volwaardige vestiging in Utrecht, aan de Koningslaan, gelegen aan het Wilhelminapark. Centraal in het land en goed bereikbaar; ideaal voor veel van onze cliënten én medewerkers uit de Randstad en de rest van Nederland.

Ons kantoor ligt op een steenworp afstand van het levendige en gezellige centrum van studentenstad Utrecht! Genoeg mogelijkheden voor na het werk.

Ook op ons kantoor in Utrecht werken notarissen en advocaten nauw samen en zijn al onze disciplines vertegenwoordigd.

Kennis delen
Wij delen onze kennis met onze relaties via de KienhuisHoving Academy. Juridische kennis toegepast op actuele praktijkcases. Het brengt mensen en organisaties verder.
Daarnaast kun je luisteren naar onze podcastserie ‘Over recht gesproken’. Tijdens onze podcasts bespreken wij juridische actualiteiten. De ene keer aan de hand van een uitspraak, de andere keer naar aanleiding van een interessante juridische ontwikkeling, maar steeds op een heldere en laagdrempelige manier. Daarbij maken wij vanzelfsprekend de vertaalslag naar de praktijk.

KienhuisHoving Foundation
Met de KienhuisHoving Foundation ondersteunen wij kinderen in de regio bij hun ontwikkeling. Want ieder kind moet zich kunnen ontwikkelen zoals hij/zij dat zelf wil. En als zij daarvoor niet alles tot hun beschikking hebben, helpen wij hen daar graag bij. De kinderen worden persoonlijk begeleid door onze eigen collega’s.

Stages
Tijdens jouw stage bieden wij je aan de hand van relevante werkzaamheden een goede blik op de praktijk. Je draait gedurende zes tot acht weken volledig mee in de organisatie. Uiteindelijk leer je immers het meeste in de praktijk. Daarom kiezen we er vaak voor om je het gewoon te laten doen. Natuurlijk begeleiden we je daarbij. Je deelt een kamer met een advocaat of (kandidaat-)notaris. Die staat je dagelijks met raad en daad bij.

Er is wekelijks overleg binnen je eigen praktijkgroep en met kantoorgenoten van andere praktijkgroepen met wie je aan zaken werkt. Zo maak je kennis met verschillende manieren van werken en kun je je eigen stijl ontwikkelen. Verder neem je deel aan besprekingen en ga je mee naar zittingen, indien je stage loopt binnen de advocatuur. Werk je binnen het notariaat, dan kun je ‘meedraaien’ bij het passeren van aktes. De stage wordt afgesloten met een beoordeling.

Meer weten? Natuurlijk kijk je op www.kienhuishoving.nl

En vind je daar een vakgebied dat je aanstaat, bel dan gerust met één van de collega’s die daarbij vermeld staat.

Zoek je een baan of een stageplek? Neem dan contact op met onze afdeling P&O via p&o@kienhuishoving.nl

Bij KienhuisHoving werken
Notarissen
Advocaten

Rechtsgebieden
Aanbestedingsrecht
Arbeidsrecht
Bouwrecht
Contracten, proces- & aansprakelijkheidsrecht
Herstructurering & insolventierecht
Intellectuele eigendom, ICT-recht & privacy
Mededingingsrecht
Ondernemingsrecht
Pensioenrecht
Vastgoed- en Gebiedsontwikkeling
Ambtenarenrecht
Bestuursrecht
Commercieel vastgoed
Gezondheidsrecht
Huurrecht
Omgevingsrecht
Onderwijsrecht
Personen- & familierecht

Contact
KienhuisHoving
Pantheon 25                                        Koningslaan 62
7521 PR Enschede                                3583 GP Utrecht
T: +31 53 480 42 00                              +31 30 215 05 15
E: info@kienhuishoving.nl                    utrecht@kienhuishoving.nl
W: www.kienhuishoving.nl

Verenigingenweb
Cancel