HoofdsponsorTrip logo

Werkstudent EU & Mededinging

BarentsKrans

Sector
Advocatuur
Locaties Nederland
Den Haag

Werkstudent EU & Mededinging

Over de functie

Als werkstudent verricht je voor in beginsel zes maanden diverse werkzaamheden voor de advocaten van de sectie EU & Mededinging en het Kartelschadeteam. De advocaten van de sectie werken voor cliënten uit binnen- en buitenland aan interessante administratieve en civiele procedures en complexe adviezen. Daarnaast is het Kartelschadeteam in Nederland marktleider op het gebied van het verhalen van kartelschades in een internationale context. In deze functie assisteer en ondersteun je de advocaten binnen de gehele mededingings- en aanbestedingsrechtelijke praktijk: zo help je bij het opstellen van adviezen en processtukken, zoek je verschillende juridische vraagstukken uit én draag je bij aan het informeren van de advocaten over recente ontwikkelingen op het gebied van het mededingingsrecht en Europees recht. Uiteraard word je actief begeleid door ervaren advocaten, maar wij geven je graag ook de ruimte om eigen verantwoordelijkheid te dragen. Sterker nog, wij moedigen je aan jezelf te ontwikkelen en dagen je uit het beste uit jezelf te halen! Daarnaast ben je natuurlijk welkom bij onze (online) borrels en andere sociale activiteiten. Op deze manier leer je de (juridische) praktijk én ons kantoor goed kennen.

Over ons

BarentsKrans is een onafhankelijk, Nederlands advocaten- en notarissenkantoor. Met circa 90 advocaten en (kandidaat-)notarissen werken wij aan mooie juridische uitdagingen, zowel nationaal als internationaal. Wij zijn gevestigd in een modern kantoor op een historische locatie in het centrum van Den Haag. Wij werken in compacte teams vanuit een eigen expertise: zo halen wij op een hoog juridisch niveau het beste uit onze kennis en uit elkaar. Ons kantoor heeft specialisten in de volgende praktijkgroepen: Arbeidsrecht, Cassatie/Commerciële Contracten, Corporate & Commercial Litigation, Corporate/M&A/Finance & Financial Restructuring, EU & Mededinging, IE & Technologie en Vastgoed.

De lat bij BarentsKrans ligt hoog. Daarom zoeken wij gedreven en ondernemende juridische talenten. We verwachten dat jij, net als wij, dedicated bent. Hiermee doen we onze cliënten een belofte waar we voor staan, namelijk kwaliteit en inhoudelijk hoogstaand werk. Dedicated mensen maken het verschil. Voor zichzelf, voor hun cliënt en voor het team.

Jouw profiel

 • je bevindt je in de laatste fase van je bachelor of in je master Nederlands recht, bij voorkeur in de richting van mededingingsrecht en/of Europees recht;
 • affiniteit met het aanbestedingsrecht, economie of economisch recht en/of bestuursprocesrecht is een pre;
 • enige praktijkervaring in de juridische dienstverlening is een pre;
 • je bent ambitieus en zowel analytisch sterk als praktisch ingesteld;
 • accuraat werken en scherp formuleren is jou op het lijf geschreven;
 • je kunt je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uitdrukken in het Nederlands en Engels, en
 • je bent bij voorkeur voor minimaal zes maanden beschikbaar.

Ons aanbod

 • een leerzame parttime baan (twee of drie dagen per week) binnen een leuk team;
 • een mooie werkplek op de kamer van een van onze advocaten en goede voorzieningen om vanuit huis te werken;
 • goede begeleiding door de advocaten voor wie je werkzaamheden verricht, en
 • een marktconform salaris, volledige reiskostenvergoeding en lunchkostenregeling in ons bedrijfsrestaurant.

Solliciteren

Ben jij de dedicated werkstudent die wij zoeken? Stuur ons dan je curriculum vitae, motivatiebrief, een kopie van je originele en ongeschoonde cijferlijst(en) en eventuele stagebeoordelingen via het sollicitatieformulier op onze website. Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Nando Dons via 070 – 376 07 18 of nando.dons@barentskrans.nl. De sollicitatieprocedure bestaat in beginsel uit één gesprek. 

Wij nemen uitsluitend sollicitaties in behandeling die via onze website zijn binnengekomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt uitdrukkelijk niet op prijs gesteld.

Verenigingenweb
Cancel