Hoofdsponsor

Advocaat-stagiaire Omgevings- en Bestuursrecht

AKD advocaten notarissen belastingadviseurs

Focus
Bestuursrecht
Sector
Advocatuur
Locaties Nederland
Rotterdam

Advocaat-stagiaire Omgevings- en Bestuursrecht

AKD is een van de vijf grootste advocatenkantoren in Nederland, met een stevige footprint in de Benelux. De vakgroep bestuursrecht behoort tot de top van Nederland. De specialisten binnen de vakgroep bestuursrecht beheersen alle facetten van het bestuursrecht en zij adviseren en procederen voor zowel (semi-)overheden als voor bedrijven.

Wij zijn op zoek naar een advocaat-stagiaire omgevingsrecht en bestuursrecht (fulltime, 40 uur per week) ter uitbreiding van het team voor onze vestiging in Amsterdam.

Wat ga je doen?
Als advocaat-stagiaire bij AKD werk je samen met kantoorgenoten aan diverse zaken. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de besluitvorming voor bouwprojecten en daarover te sluiten (exploitatie-)overeenkomsten. Ook houd je je bezig met het handhavingsrecht en gemeenterechtelijke kwesties, waarbij veel aandacht is voor het politiek-bestuurlijke aspect. Alles uiteraard onder begeleiding van een of meerdere leden van het hechte Amsterdamse bestuursrechtteam. 

Je krijgt dus te maken met uiteenlopende zaken en cliënten binnen de vakgroep. Daarbij is de sfeer open en hulpvaardig. AKD biedt je alle ruimte om je verder te specialiseren en je talenten te ontwikkelen. Daarom bieden we je hoogwaardige opleidingen, onder andere via ons eigen opleidingshuis AKDMY.

Wie ben jij?
Wij zijn op zoek naar een talentvolle starter met uitstekende juridisch-analytische kwaliteiten die zijn of haar carrière wil starten in de advocatuur op het gebied van het omgevingsrecht en bestuursrecht. Het volgende moet voor jou gelden: 
• Jij bent (bijna) afgestudeerd in het Nederlands recht (WO) met bovengemiddeld goede cijfers;
• Jij hebt interesse in bestuursrechtelijke en politiek-bestuurlijke vraagstukken; 
• Jij bent sociaal goed onderlegd. 

Laten we kennismaken!
Ben je geïnteresseerd in deze diverse en uitdagende functie? Dan ontvangen we graag jouw CV, motivatiebrief, cijferlijsten en eventuele stagebeoordelingsformulieren. Wil je meer weten over deze vacature of over ons kantoor, neem dan contact op met Ingmar Kamman, recruiter, T: +316 46405380 of E: recruitment@akd.eu, dan wel Robin Janssen, advocaat-medewerker, T: +316 11002994 of E: rjanssen@akd.eu.

Over AKD
AKD is een full-service Benelux-kantoor met ruim 450 advocaten, fiscalisten, notarissen en business support in België, Nederland en Luxemburg. Je wordt onderdeel van de vakgroep Overheid & Onderneming waarin ruim 40 partners, advocaten, paralegals en juridisch medewerkers zich bezighouden met bestuursrecht en omgevingsrecht. 

Diversiteit en inclusiviteit
AKD is een omgeving waar je jezelf kunt zijn en het beste uit jezelf kunt halen. De advocaten, fiscalisten, notarissen en support van tegenwoordig zijn diverser dan ooit. Wij zijn een kantoor dat ruimte biedt aan diversiteit en inclusiviteit, en vinden het belangrijk om onze talenten te laten groeien.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (op basis van het juridisch screeningsprofiel) maakt deel uit van de procedure.

Verenigingenweb
Cancel