Hoofdsponsor

Advocaat-stagiaire Ruimte en milieu

Pels Rijcken

Focus
Milieurecht
Sector
Advocatuur
Locaties Nederland
Den Haag

Advocaat-stagiaire Ruimte en milieu

Wij zoeken een advocaat-stagiaire voor de sectie Ruimte en milieu. Ben je (bijna) (civielrechtelijk) afgestudeerd en wil jij werkzaam zijn in een praktijk met maatschappelijk relevante en toonaangevende zaken? Dan biedt deze vacature een prachtige kans!
 
Wat ga je doen?
Als advocaat-stagiaire ga je aan de slag bij onze sectie Ruimte en milieu. Het hechte team, bestaande uit circa 20 advocaten, houdt zich dagelijks bezig met tal van actuele maatschappelijke kwesties. Bijvoorbeeld op het gebied van stedelijke ontwikkeling, infrastructuur, klimaat en energietransitie. We zoeken specifiek een stagiaire voor de bestuursrechtelijke schadepraktijk. Je houdt je bezig met het onteigeningsrecht, nadeelcompensatie en gebiedsontwikkeling. Denk aan grote infrastructurele projecten zoals het Zuidasdok of binnenstedelijke herontwikkelingen zoals Rotterdam-Zuid. Denk verder aan schadeprocedures naar aanleiding van corona-maatregelen, verbod van vuurwerk of de sluiting van de kolencentrales.

De diversiteit aan zaken maakt deze functie een uitdaging voor iedere startende advocaat!
 
Wat bieden wij jou als advocaat-stagiaire?
Wij vinden het belangrijk dat jij je continu kunt blijven ontwikkelen. Daarom draai je als advocaat-stagiaire vanaf de start van je loopbaan bij ons volledig mee in de praktijk. Je werkt bij ons kantoor naast het Centraal Station in Den Haag en jouw patroon zorgt met name voor de dagelijkse begeleiding en coaching. Je maakt deel uit van een grote groep stagiaires, die wekelijks samenkomt in een werkgroep onder leiding van de landsadvocaat.

Naast de externe beroepsopleiding volg je ook ons interne opleidingsprogramma: De Verrijcking. Dit is een (persoonlijk) ontwikkelprogramma tijdens je gehele loopbaan als advocaat. Je krijgt dan ook volop de gelegenheid om te groeien, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk.

Bovendien zijn er (sociale) activiteiten waarbij je jouw collega’s beter kunt leren kennen. We organiseren regelmatig activiteiten en op sportief vlak kun je je aansluiten bij de wekelijkse bootcamp.
 
Wat is jouw achtergrond?
De kandidaat die wij zoeken heeft (bijna) een master civiel- of bestuursrecht afgerond en heeft kennis van het aansprakelijkheidsrecht, contractenrecht en het bestuursrechtelijke schadevergoedingsrecht. Kennis van of affiniteit met het onteigeningsrecht is een pré, maar niet noodzakelijk. Je hebt een brede juridische en maatschappelijke belangstelling. Een sterk analytisch vermogen is essentieel. Verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden en toon je initiatief. Wij zoeken een advocaat-stagiaire die ondernemend is en zich voortdurend wil ontwikkelen. Samen met ons team ga je enthousiast aan de slag om het beste resultaat voor onze cliënten te behalen.

Hoe kun je reageren?
Ben jij de kandidaat die wij zoeken? Solliciteer dan direct via onderstaande knop. Heb je vragen? Dan kun je contact opnemen Jet van Os (recruiter).

Verenigingenweb
Cancel