Hoofdsponsor

Skills Week

Skills week 2023

De derde editie van de Skills Week vindt plaats van 27 november tot en met 1 december 2024. Richting het evenement zal er meer informatie volgen! Lees je vooral even in over de Skills Week hieronder, met informatie over de afelopen editie!

Skills week 2022

Van maandag 12 december tot en met vrijdag 16 december vond de Skills Week plaats. Tijdens deze week krijg jij de kans om al je praktische vaardigheden naar een hoger niveau te tillen!

Het ontwikkelen van soft skills staat centraal tijdens deze week. Wil jij jezelf klaar stomen voor je toekomst? Doe dan mee en Professionaliseer, Leer en Presteer!

Tijdens de Skills Week worden verschillende trainingen en workshops georganiseerd. Elke dag kun jij weer een nieuwe vaardigheid trainen. Verder krijg je de mogelijkheid om in contact te komen met verschillende kantoren! Dit was afgelopen jaar het programma:

Datum  Locatie   Activiteit en tijdstip 
Maandag 12 december

Café de Keyzer

Openingsborrel - 17:00 tot 19:00 uur: tijdens de Openingsborrel trappen we de week af onder het genot van een (gratis) borrel! Een interessante spreker zal komen vertellen over het belang van soft skills, waarbij de prijs van de Skills Week bekend wordt gemaakt!
Dinsdag 13 december Academiegebouw Assessment training - 13:30 tot 15:30 uur: tijdens deze training zal jij extra uitleg en handige tips ontvangen voor het lezen van jurisprudentie van het EHRM. 
Jurisprudentietraining - 16:00 tot 17:00 uur: bij veel advocatenkantoren is een assessment onderdeel van de sollicitatieprocedure. Tijdens deze training krijg jij tips en tricks om een assessment tot een succes te brengen. Bekijk hier wat een assessment precies inhoudt! 
Woensdag 14 december  De Euroborg

Workshops en individuele gesprekken - 13:00 tot 18:00 uur: de middag vangt aan met een plenair gedeelte, gevolgd door een panel van recruiters en andere afgevaardigden van de kantoren. Vervolgens worden door de kantoren Kennedy van der Laan, Damsté, AKD en Bird & Bird verschilende workshops verzorgd op het gebied van sollicitatieskills. Daarnaast is er de mogelijkheid om met een van de kantoren een individueel gesprek te voeren. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Donderdag 15 december Dorhout Advocaten & de Oude Rechtbank Running Case - kantoorbezoek en pleittraining - 13:00 tot 18:00 uur: tijdens de Running Case breng je een bezoek aan Dorhout Advocaten in Groningen waarbij een casus gepresenteerd wordt. Vervolgens worden in de Oude Rechtbank je pleitskills beoordeeld door een vakbekwame jury. 
Vrijdag 26 november   Café de Kater Etiquettediner - 18:00 tot 22:00 uur: tijdens het Etiquettediner leert Damsté jou over verschillende tafelmanieren. Deze tafelskills zullen later van pas komen tijdens een diner met een (potentiële) werkgever. Je zult op informele wijze met je medestudenten genieten van een heerlijk driegangendiner.  

Wil jij meer weten over de deelnemende kantoren? Bekijk de kantoorprofielen hier

Deelname aan de Skills Week is gratis

Verenigingenweb
Cancel